'İstikbal İçin Değer'

'İstikbal İçin Değer'

'İstikbal İçin Değer' projesi kapsamındaki ikinci konferansını 'Temizlik ve Özgüven' konusunu seçerek icra etti.

'İstikbal İçin Değer'

Kars’ta faaliyet gösteren Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, eğitime, ahlaki değerlere, kültürümüze ve topluma değer katan Gençlik Spor Bakanlığı destekli 'İstikbal İçin Değer' projesi kapsamındaki ikinci konferansını ‘Temizlik ve Özgüven’ konusunu seçerek icra etti.

Dernek tarafından hazırlanan ve Gençlik Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteği de yürütülen  ‘İstiklal İçin Değer’ projesi kapsamında halk eğitim merkezi çok amaçlı salonunda davetliler öğrenciler veliler ve öğretmenlerin katılımı ile yapıldı.

Değerler eğitimi konularını kapsayan ve Hedef kitlesi olarak ilimizdeki ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin seçildiği konferansa yaklaşık 250 öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Program girişinde öğrencilere program sonunda yapılacak olan ödül töreni için şans numaraları dağıtıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans, Başbakanlık TOKİ İmamı İbrahim Karadeniz hocanın kuran tilavetiyle açıldı. Kuran tilaveti sırasında ve öteki program akışında işitme engelliler içinde ekrana ayetlerin meali ve sunumlar ve konuşmacıların sunumları yansıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, ‘Temizlik ve Özgüven’ konusunun madde ve manevi yönlerini ve özgüvenin önemini anlattı. Milli Eğitim Müdürü’nün konuşma sonrası öğrencilere Özgüven ve başarı üzerine etkili bir sine vizyon gösterisi sunuldu. Kafkas Haber Ajansı Yazarı ve Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muammer Kakça ‘Temizlik ve Özgüven’ üzerine hazırladığı sunumlarla devam eden programda ilkokulda okuyan iki öğrenci tarafından okunan Temizlik ve Özgüven konulu oratoryo büyük takdir ve alkış aldı

Hayrat Vakfı Kars İl Temsilcisi Eğitimci Yazar Hüsnü Çelik’in görsel Temizlik ve Özgüven sunumundan sonra İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında mart ayı içinde okullarda açılan saygı ve sorumluluk kompozisyon yarışmalarında ilk üçe girenlere ödülleri verildi. Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yeliz Nebioğlu birinci, Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Öğrencisi Eser Çam İkinci ve Harakani Lisesi Öğrencisi Yaren Yegane Akbaba üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül ve katılım belgesi, öğretmenlerine ise teşekkür belgesi verildiği törende sırayla Başbakanlık TOKİ İmamı İbrahim KARADENİZ İbrahim Karadeniz, İşletme ve İştirakler Müdürü Turan Atalay ve Rehber Kalemler Derneği Başkanı Metin Sarar ve tarafından verildi.

Öğrencilerin salonu doldurduğu konferans, katılımcılar arasında yapılan ve yüz kişiye verilecek olan ödüllerin belirlenmesi ve hediyelerin hak sahiplerine dağıtılması sonrasında, çıkışta öğrencilere çeşitli yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.

İstikbal İçin Değer Projesi koordinatörü ve sunucusu Şener Soylu program Genel Koordinatörlüğünü yapan Müjdat çiftçi’ ye, teknik masa Bilal Lüy, ışıkçı Zafer Kahraman ve programı organizasyonunda ekibi ile gönüllü olarak çalışan Hayrat Ensar Yurdu sorumlusu emin doğar ve gönüllü çalışanlarına teşekkür ederek, bir sonraki programda buluşma temennileriyle programı bitirdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler