İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde “İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi.

Sarıkamış Spor Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç,AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un o karanlık günlerde Milli mücadelenin başarılı olması için Anadolu’nun her yerinde ümitsizliğe düşen insanları kalemiyle, ilmiye, istiklal aşkını ve kazanma enerjisini aşıladığını söyledi.

Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın diyen Ersoy’un o günlerin ne kadar zor ve derin yaralar açtığını belirten Karakoç, ”Geçmişte yaşayan şanlı ceddimiz, şehit dedelerimiz bize bu kutsal vatanı miras bıraktı. Bizlerde bu kutsal emaneti gelecek nesillere en güzel şekilde taşımalıyız. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimiz ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Sarıkamış Spor Lisesi Müdürü Mehmet Kutay Cengiz’de, Mehmet Akif Ersoy’un, sözü ve eylemi bir biriyle tam uyum sağlayan ve buna aykırı davranışları asla af etmeyen nadir örnek insanlardan biri olduğunu vurgulayarak, ”Akif, idealindeki gençliği Asımın nesli olarak niteliyordu. Asım toplumsal olayların sürekli içinde ve kendine ait değer yargılarını en iyi ifade etmektir. Asım bir bakıma Akif’in tam kendisidir. Vefakar ve sözüne sadıktır. Müslüman Türk gençliğini temsil eder” diye konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerin şiir okunmasının ardından Akif’in hayatını anlatan video izletildi.

Program, Sarıkamış Spor lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” adlı oratoryo ile sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler