İtfaiyecilerin yangınla birlikte kar mücadelesi

İtfaiyecilerin yangınla birlikte kar mücadelesi

Kars'ta bir kömürlük ile ikamette çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin yanında karla da mücadele etti.

İtfaiyecilerin yangınla birlikte kar mücadelesi

Kars’ta bir kömürlük ile ikamette çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin yanında karla da mücadele etti. Yanan evde alev alan tüpü söndüren itfaiye erlerine zehirlenme tehlikesi geçirince ayran içirildi. Hava kaçıran tüp dışarı çıkarılarak karlı zemine bırakılırken, evde büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

Yangın Yusufpaşa mahallesi Bankacılar Sokak’ta Ayhan Yıldız’a ait ev ile bahçedeki kömürlükte meydana geldi. nedeni henüz belirlenemeyen yangına ihbar üzerine anında müdahale eden itfaiye ekipleri karlı zemin ve çatı katlarında zor anlar yaşadı. Kar yağışının da etkisini sürdürmesi çalışmaları zorlandırırken, ekipler karla kaplı çatı üstünde zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi. 3 grup halinde çalışan itfaiye erlerinden bir grup gaz maskeleriyle yanan evde alev alan tüpe müdahale ederken, bir grup kömürlükteki alevlere su sıktı diğer grup ise çatı katında önce kar temizliği yaptı ardından saçı saçaklarını sökerek diğer ekiplere yön verdi.

İtfaiye Müdürü Cemil Acay da yangın mahallinde ekiplerin çalışmasını koordine etti. Personelinin çatı katından düşmemesi ve diğer kazalara maruz kalmaması için sık sık yönlendirmeler ve uyarılar yaparak söndürme işlemlerinin kazasız belasız atlatılması için çaba harcadı.

Titiz bir çalışma yürüten itfaiye ekipleri büyük bir fedakarlıkla yanan evin içine girip alev alan tüpe de müdahale ederek kontrolü sağlamaya çalıştı. Yaklaşık 30 dakika süreyle tüpü söndürmeye çalışan ekiplerden bazıları zehirlenme tehlikesi geçirince ayran dağıtıldı. Gaz maskeleriyle tüpe müdahale eden ekipler sonunda tüpü söndürmeyi başardı ve hava kaçıran tüp karlı zemine bırakılarak kendi kendine sönmesi sağlandı.

Yangını kısa sürede kontrol altına alan ekipleri tebrik eden İtfaiye Müdürü Cemil Acay, yaklaşık 2 saat süren soğutma çalışmaları sonucunda yapılan incelemede evde büyük çapta maddi zarar meydana geldiğini söyledi. Yangının tam olarak çıkış nedeninin araştırıldığını da belirten Acay, kış mevsiminde, kar yağışı altında yangınlara müdahale etmenin zor olduğunu söyledi. Acay, ekiplerin bir yandan kürekle kar attıklarını, kazma ve baltalarla çatı saçaklarını kestiklerini, kancalarla bu saçakları tehlike arz etmeyen bölgelere taşıdıklarını ifade etti. Tüm bu zorlukları ekip çalışması ve disiplin içinde yürüttüklerini çalışmalarla aştıklarını da kaydeden Acay, yangın anında alev alan tüpü de örnek göstererek ekiplerin ne denli tehlike içinde olduklarını da gözler önüne serdi. kha


Önceki ve Sonraki Haberler