İtiraz süreci başladı

İtiraz süreci başladı

Taşerona kadro sınav sonuçları açıklandı, sınavlara itiraz süreci bugün başladı ve 26 Mart'a kadar devam edecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasların 1 Ocak 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştı. 21 Mart 2018 tarihi itibariyle binlerce kişinin merakla beklediği taşeron kadroya geçiş sınavı sonuçları açıklanmaya devam ediliyor.

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYEN ADAYLAR İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yapılan ilanlar tebliğ yerine geçtiğinden hak kaybına uğramamak için başvuru sonuçları açıklanan ve başvurusu redddedilen taşeron çalışanlar ilan tarihinden itibaren 3 gün içerisinde yazılı olarak itiraz etmeleri gerekiyor.

İtiraz üzerine yapılan değerlendirmenin sonucu ilgili çalışana yazılı olarak tebliğ edilmesi gerekiyor. Yani başvuru sürecindeki gibi kurumların internet sitelerinden yayınlamaları yayımlanan tebliğde yeterli görülmemiştir. Yapılan itirazlar sonucu değerlendirmeler yazılı olarak tebliğ edilecektir.

Taşerona Kadro Yönetmeliğinde, Kadroya Başvuran taşeron personelin şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti ile bu tespite ilişkin itirazların karara bağlanması amacıyla 'Tespit Komisyonu' kurulmuştur.

İTİRAZLAR YAZILI YAPILACAK

Kadroya Başvuran taşeronların şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti ile bu tespite ilişkin itirazları karara bağlayacak olan Tespit komisyonunun kararına göre sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren öngörülen süre içerisinde (3 gün) gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilir.

YAZILI TEBLİĞ EDİLİR

Yapılan İtirazlar vakit kaybetmeksizin incelemeyi yapan tespit komisyonuna intikal ettirilir. Talep, komisyonca değerlendirilerek öngörülen süre içerisinde karara bağlanır ve sonuç ilgilisine yazılı şekilde tebliğ edilir.

İtiraz üzerine tespit komisyonunca verilen kararlar kesindir.

Belirtmek gerekirki iligili tebliğ başvuru tarihleri dışındaki tarihleri tavsiye niteliğinde belirtmiştir. Bu nedenle idarelerin duyurularını incelemek yerinde olacaktır. İtirazlarda farklı bir süre koymamış ise itiraz süresi ilandan itibaren 3 gündür.

İtiraz, başvuru süresinde yapıldıktan sonra ise, 7 günde ilanlar kesinleşecek. 20 gün içinde sınav yapılacak. Sınava itiraz süresi de 4 gün olacak. İtiraz süresinin bitmesinin ardından da 5 gün içinde kadrolar kesinleşecek.

TAŞERONA KADRO SINAVI SONRASI NE OLACAK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

TAŞERON KADROYA GEÇİŞ SINAVINDA GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMALI?

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli (50) puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.

TAŞERON İŞÇİYE PROMOSYON MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin banka maaş promosyon ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro geçiş süreci devam ederken işçilerin maaş promosyonu alacak mıyız sorusunu bakan Sarıeroğlu cevapladı.Taşeron işçilerin kadroya alınmasında mutlu sona sayılı günler kaldı. Kamuda çalışan 750 bin civarında taşeron işçi 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sürekli kamu işçisi statüsüne geçecek.

Daimi kamu işçisi olarak çalışmaya devam edecek olan taşeron işçiler yeni maddi imkanlara da kavuşacak.Daha önce yapılan açıklamalarda söz konusu işçilere yıllık 52 yevmiye tutarında ikramiye verileceği açıklanmıştı. Ayrıca, işçiler yapılacak olan toplu sözleşmelerde elde edilen haklardan da yararlanacaklar. Merak edilen konulardan biri de maaş promosyonu verilip verilmeyeceğiydi.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, kendi çalışanları için bankalarla maaş promosyon anlaşması imzaladıklarını, taşerondan kadroya geçen işçilerin de bu promosyon ödemesinden ilk defa yararlanacaklarını açıkladı. Kadroya geçen işçilerin 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş promosyonu alacağı belirtiliyor.

"TAŞERON KONUSU SABOTAJA AÇIK BİR SÜREÇTİ" 

Bakan Sarıeroğlu, taşerondan kadroya geçiş sınavı konuları hakkında kamuoyunda yer alan yanlış algılar hakkında ise, "Taşeron mevzusu sabotaja açık bir süreçti" diyerek yapılan yorumları, "Bir kuyuya taş atılıyor, herkes bir şekilde.." dedi. Her türlü konunun veri sisteminde kayıt altına alındığını ifade eden Sarıeroğlu, "Bu haberlerle ilgili çok yakın takipteydik, sınav yapılan her kuruma ziyaret gerçekleştirildi. Çalışanlarımız çok bilinçli, böyle bir şey söz konusu olsaydı, ne sendikalarımız ne de çalışanlarımız bu duruma sessiz kalmazdı. Gelecek her türlü şikayetin üzerine de gideceğiz. 7 bin 500 kardeşimizin kadroya geçişini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 

Bakanlığın çalışanları için bankayla maaş anlaşması gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıeroğlu, taşerondan kadroya geçenler için bir promosyon alma imkanı verildiğini dile getirdi. 12 aydan az süreli çalışan kitleler için de çalışmaların yapıldığını kaydeden Sarıeroğlu, "Taşeronun gerçek tanımı çerçevesinde hiç kimseyi dışarıda bırakmamış durumdayız" dedi. 

SGK'nın tüm istatistiklerinin web sitesinde yayınlandığının altını çizen Sarıeroğlu, "Rakamları kaçırma, gölgeleme yaklaşımımız yok" diyerek, bir önceki Aralık ayından Aralık ayına kadar kursiyer stajyer dahil olmadan artı istihdam sayısının 1 milyon 498 bin kişi olduğunu söyledi. Şuanda 12 aylık güncel verilere bakıldığında ise Ocak ayından Aralık ayına kadar 4A sigortalıların kamu özel stajyer kursiyer dahil rakamın 1 milyon 681 bin 208 kişi, stajyer kursiyer olmadan 1 milyon 361 bin 872 kişi olduğunu ekledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler