İzkübarlas: Yazık Değil mi Bu Esnafa

İzkübarlas: Yazık Değil mi Bu Esnafa

Kars Elektrik ve Elektroniçiler Odası Başkanı Metin İzkübarlas, KOSGEB’in Kars’ta 33 esnafa verdiği sıfır faizli kredi hakkında basın açıklaması yaptı.

Başkan İzkübarlas’ın yaptığı basın açıklaması şöyle:

KOSGEB’in vermiş olduğu sıfır faizli kredinin Kars esnafına düşen payı TÜİK tarafından 33 kişi olarak belirlenmiştir. Buna Kars Ticaret Sanayi Odası da dahildir

Verilen kredilerin en yüksek payı Ticaret ve Sanayi Odasına gitmiştir. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak KOSGEB kredilerinden yeterince yararlanamamıştır. Zaten verilen kredi şartları da bizim esnaf sanatkarımıza uymuyor. Çünkü yanın da fazla işçi çalıştıran ve vergi limitleri yüksek olanlara vereceğini KOSGEB zaten belirtmiştir.

Hani benim küçük esnafıma kredi veriyordu. KOSGEB, ‘mikro işletmeli esnafların bu kredilerden daha çok yararlanacaktır demişti’ KOSGEB Genel Müdürlüğünü bu konuda kınıyorum, benim esnafıma hiçbir faydası olmamıştır.

Benim esnafım ekmeğinden kesip masraf etmiş, bütün ümidini buraya bağlamıştır. Ama ne yazık ki karşılığını bulamamıştır. Baştan şartların böyle olduğunu ve kişi sayılarını söyleselerdi esnafımızda bu kadar masraf edip, müracaat etmezlerdi. Yazık değil mi bu esnafa.

Kars Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası başkanı olarak, başta Sayın Valimizi, KOSGEB Genel Müdürlüğünü ve devlet büyüklerimizi bu konuda acilen Kars esnafına yardım etmeye çağırıyorum. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler