Jandarma vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

Jandarma vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

Jandarma, Arpaçay'da sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılarken, Sarıkamış’ta ise koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerini sürdürüyor.

Arpaçay’da 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

Arpaçay'da sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Arpaçay Belediyesi ile İlçe Jandarma Komutanlığı'nca 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik hastalığı olan vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla dışarı çıkamayan vatandaşların maaşları çekiliyor, alış verişleri yapılarak evlerine götürülüyor.

Arpaçay'da dışarı çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar zabıta ve jandarmayı arayarak, ihtiyaçlarının karşılanması ve maaşlarının çekilerek kendilerine verilmesini istiyor.

Bunun üzerine harekete geçen zabıta ve jandarma ekipleri, görev paylaşımı yapıyor, zabıta ekipleri vatandaşların alış verişlerini yaparken, jandarma ise vatandaşların bankadan maaşını çekiyor. Vatandaşların ihtiyaçları karşılandıktan sonra evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. Bu şekilde hem vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor, hem de dışarı çıkmamaları sağlanıyor.

Arpaçay'da hayata geçirilen uygulama vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Sarıkamış’ta jandarmadan korona virüs tedbirleri

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor.

Korona virüs tedbirlerinin titizlikle uygulanmaya devam ettiği kentte ilçe jandarma ekipleri ve sağlık ekipleri, ilçenin giriş-çıkış noktalarında sürücü ve yolcuların ateş ölçümlerini yapıyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri, kentin giriş ve çıkış noktalarında görevlendirildi. Jandarma ve sağlık ekipleri vatandaşların ateşini ölçüyor, korona virüs hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Sağlık ekipleri, ateşi yüksek olan vatandaşları bir süre bekleterek yeniden ateşini ölçüyor. Ateşi normal olan vatandaşlar ise yollarına devam ediyor.

Özellikle son günlerde daha da artırılan denetimler vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Sağlık ekipleri, polis ve jandarma ekiplerinin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar sosyal mesafeyi de koruyor.

Jandarmanın almış olduğu tedbirlerden memnun olduğunu belirten vatandaşlardan Serkan Ayaz, “Jandarma ekipleri ilçemizin giriş ve çıkışında sağlık ekipleriyle yoğun tedbir almışlar ateşlerimizi ölçüyorlar gayet güzel memnunuz. Görev yapan ekiplerimize teşekkür ederiz” dedi.

Arpaçay’da 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

Arpaçay’da 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor

Arpaçay’da 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyorjandarma-vatandaslarin-ihtiyaclarini-karsiliyor-(1).jpgjandarma-vatandaslarin-ihtiyaclarini-karsiliyor-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler