Jandarma’dan Kars ve Ağrı’da Uyuşturucu Operasyonu

Jandarma’dan Kars ve Ağrı’da Uyuşturucu Operasyonu

Uyuşturucu ticareti yapan şüpheli 12 kişi gözaltına alındı

Jandarma ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik Kars ve Ağrı’da sabah erken saatlerde 12’si polis bölgesinde toplam 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu tacirlerinde 12’si yakalanarak gözaltına alınırken, şüpheli bir kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Uyuşturucu tacirlerinin evlerinde yapılan aramada silah ve çok sayıda uyuşturucu madde ve uyuturcu madde kullanımında kullanılan aparat ele geçirildi. Olaylarla ilgili 2 kişi tutuklanırken, şüpheli 7 kişinin jandarmadaki işlemleri devem ediyor.

“10 kişiye ait telefon görüşmeleri titizlikle dinlendi”

Kars ve Ağrı’da uyuşturucu tacirlerini çökerten jandarma, şüpheli 10 kişinin telefon görüşmelerini titizlikle inceleyerek yola çıktı.

Jandarama şüpheli şahısların, ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı madde İmal ve Ticareti’ yaptıkları bilgileri üzerine harekete geçti. Yaptığı tespitleri Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşan jandarma Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düğmeye bastı.

Kars Jandarma Komutanlığı ve Sarıkamış Jandarma Karakol Komutanlığı Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Kars ve Ağrı’da şüpheli 10 kişiye ait 16 GSM hattına yönelik iletişim tespiti, dinlenmesi, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi ve kayda alınmasını gerçekleştirdi.

İletişim denetlemesi ve yapılan fiziki takiple jandarma, 10 olay ile haklarında arama ve yakalama bulunan şüpheli E.E., F.K., A.S., O.T. ve Y.T. yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte 141,14 gram Metamfetamin, 170 gram Eroin, 5 gram Esrar, 10 adet sentetik uyuşturucu hap ve 5 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirerek muhafaza altına aldı. Olayla ilgili olarak E.E. ve A.S. tutuklanarak ceza evine gönderildi.

“Kars ve Ağrı’da 13 adrese sabaha doğru operasyon düzenlendi”

Jandarma ekiplerince bir gün önce gözaltına alınan şüphelilerden alınan bilgiler sonrasında bugün Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıkamış ve Doğubeyazıt Sulh Ceza Hakimliği’nden uyuşturucu tacirlerinin çökertilmesine yönelik karar alan jandarma, Kars Sarıkamış ve Ağrı Duğubeyazıt’ta 8 şüpheliye ait 12’si polis bölgesinde olmak üzere toplam 13 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Şüphelilerin evlerine düzenlenen eşzamanlı operasyonda şüpheli F.K., O.T., R.A., Y.T., I.K., İ.G. ve M.Ç. evlerinde kıs kıvrak yakalandı. Şüphelilerden evinde bulunmayan H.Ç. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada, 20,5 gram Metamfetamin, 3adet sentetik uyuşturucu hap, 10 adet cam uyuşturucu madde kulanım aparatı, 75 adet uyuşturucu madde kullanımında kullanılan cam tüp, 1 adet cam uyuşturucu madde aparatı, 1 adet Beratta marka Gordone V.T. seri numarası bulunmayan 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 8 adet 9 mm çapında fişek, 2 adet flaşbellek, 6 adet cep telefonu, 6 adet sim kartta el kondu.
Jandarama toplamda 161,64 gram Metamfetamin, 170 gram eroin, 5 gram esrar, 13 adet sentetik uyuşturucu hap, 15 adet cam uyuşturucu aparatı, 75 adet uyuşturucu kulanımında kullanılan cam tüp, 1 adet Beratta marka Gordone V.T. seri numarası bulunmayan 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 8 adet 9 mm çapında fişek, 2 adet flaşbellek, 6 adet cep telefonu, 6 adet sim kartta ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Jandarma ekiplerince düzenlen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler ise jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecek.

Öte yandan Kars’ta uyuşturucu tacirlerine yönelik jandarmanın operasyonlarının devam edeceği öğrenildi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler