'Kadına Şiddete Hayır!'

'Kadına Şiddete Hayır!'

Kars Kağızman ilçe Müftülüğü ve Kağızman Toplum Sağlığı Müdürlüğü, 8 Mart Kadınlar Günü Münasebetiyle “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Kadın sağlığı” konulu seminer düzenledi.

Halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen seminer ilçe müftülüğü ve toplum sağlığı müdürlüğü ile birlikte yürütüldü. Seminere; müftülük ve toplum sağlığı müdürlüğü personelleri ile çok sayıda bayan katıldı.

Kağızman Toplum Sağlığı  Müdürlüğü Dr. Melika Şenkal, Ebe Elif Açılan, Ebe Melek Polat, Ebe Aslı Bitim, Ebe Bahar Yıldız, Ebe Ayten Öcel, Ebe Gizem Uçar, Ebe Necla Çelik, Ebe Gamze Korkmaz tarafından, kadına uygulanan şiddetin çeşitlerini anlatırken, rakamlarla örnekler verdi.

Kağızman Toplum Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Melika Şenkal da yaptığı sunumda, kadına yönelik uygulanan şiddetten korunma yollarını anlattı. Daha sonra Kağızman ilçe Müftülüğü ve Kağızman Toplum Sağlığı Müdürlüğü personelleri tarafından yapılan kurabiyeler, seminere katılanlara ikram edildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler