Kadına Şiddeti Kardan Heykel İle Kınadılar!

Kadına Şiddeti Kardan Heykel İle Kınadılar!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu'nda bahar dönemi başı etkinliklerinde kadına şiddet yapılan kardan kadın heykelleri ile kınandı.

Kadına Şiddeti Kardan Heykel İle Kınadılar! 

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu’nda bahar dönemi başı etkinliklerinde kadına şiddet yapılan kardan kadın heykelleri ile kınandı.

Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu Yüksek Okulu’nda düzenlenen etkinlerde öğretim elemanları, bahar dönemi başı okula gelen öğrencileri atlı kızaklarla karşıladı. Okul bahçesine gelen öğrenciler, öğretmenlerini kartopu yağmuruna tuttu. Kartopu savaşının ardından kardan adam yarışması düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına şiddet olayları da yapılan kardan kadın heykelleri ile kınandı. Yarışmada şiddet gören bir kadını anlatan kardan heykel ise birinci oldu.

Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Murat Kılıçbey, Kafkas Üniversitesi bahar dönemi öğretime başlayan öğrencilerin moral, motivasyon ve enerjilerini yükseltmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kılıçbey, “Öğrencilerimizin hafızalarında iz bırakmak ve Sarıkamış algısını canlı tutmak için iyi bir etkinlik oldu. Bu yıl karın bol olması etkinliğimizi de anlamlı kıldı. Zaten Sarıkamış kış turizm merkezi olduğundan bundan sonra bu tür etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz. Bizlere destek olan başta rektörümüze, akademisyenlere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kardan adam yarışması jüri başkanı olan Öğretim Görevlisi Yüksel Koçak da, kadınların şiddet görmemesi ve bu tür olayların yaşanmaması için yapılan kardan kadını çok anlamlı bulduğunu ifade etti. Koçak, “Kadınlara vahşet, şiddet uygulayanları Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu olarak bu yapılan kardan kadınla temsili olarak lanetliyoruz. İnşallah kadınlara bu kötü davranışları yapanların hak ettikleri cezayı bulmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin bu tepkisini de anlamlı ve yerinde bularak kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

Etkinlikler, müzik ve eğlence programı ile sona erdi. iha

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(1).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(2).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(3).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(4).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(5).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(6).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(7).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(8).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(9).jpg

kadina-siddeti-kardan-heykel-ile-kinadilar!-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler