Kadına Yönelik Şiddet İdeolojiktir!

Kadına Yönelik Şiddet İdeolojiktir!

25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle HDP ve DBP’li kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için basın açıklamasında bulundu.

Tacettin DURMUŞ / KARS

HDP ve DBP İl binası önünde “Kadına yönelik şiddet ideolojiktir. Öz savunma haktır. “Pankartı arkasında bir araya gelen kadınlar adına, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı, hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Subaşı okuduğu basın açıklamasında, 25 Kasım’ın Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Clendastin hareketinin öncülerinden olan Patriamirera ve Mirabel kardeşlerin sistem tarafından katledildiği tarih olduğunu hatırlatarak, bu günün Mirabel kız kardeşlerin diktatör askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katlettikleri utanç günü ve insanlık ayıbının yıldönümü olduğunu söyledi.

HDP Kars İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı’ı tarafından okunan basın açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Mirabel kardeşlerin sisteme faşizme ve diktatörlüğe direnen Leyla qasımlar, Arin Mirxanlar, Berivanlar, Beritanlar, Saline Cansızlar gibi kadın mücadelesine katkı sunan kadınlar Mezopotamya’da buluşmuş faşizan sistemlere direniş sıçraması yaparak yükselişine devam etmiştir.

Kadın özgürlüğünün ve kazanımlarının alanları genişledikçe erkek egemen ideolojik ve sistemlerin kadınlara reva gördükleri daha fazla baskı zulüm ve toplumdan izolasyon ve katliamlar olmuştur.

55 yıl önce kadına reva görülen neyse bugünde sistem tarafından reva görülen odur. Örgütsüz kadınlar eve kapatılmakta, mahalle baskısı, emek sömürüsüne ve kadın cinayetlerine maruz bırakılırken örgütlü kadın ise devlet ve polis şiddetine maruz bırakılmakta.

Kadın; polis kurşunuyla kapısının önünde vurulan, evinde polis kurşunlarına hedef olana çocuklarının katledilmesine tanık olan, çocuklarının cesetlerini buzdolabında saklama durumunda kalan, infaz edilmiş bedeni çırılçıplak sokaklarda dolaştırılan, dünyanın en kanlı örgütü DAİŞ tarafından tecavüze maruz bırakılıp köle pazarlarında satılan, en yakını olan erkekler tarafından katledilen bir sayı olmaktan daha öteye taşınmayanlardır.  Bunca yıllık baskı zulüm karşısında kendi öz örgütleri ve meşru bir hak olan öz savunma talepleri ile mücadelelerini sokaklarda ve kazandıkları mevzilerde yükseltiyorlar.

Tüm yaşanan olumsuzluklara karşı yaşama hakkını ve iradesini ele alarak savunma pozisyonunda mağdur durumundan kurtulup yaşamın iradesini ele alan kadınlar mücadeleyi öz savunma ile bir adım daha ileri taşıyoruz. Kadınlar mücadele alanlarının çok geniş olduğu bilinciyle örgütlüğünü ve dayanışmayı her alanda büyütüyor. Birey olmak irade gerektiriyor bilinç gerektiriyor öz olmak örgütlenmeyi gerektiriyor.

Kadına yönelik şiddete karşı isyandayız öz savunmadayız. Öz savunma ile kazanımlarımızı ve yaşam hakkımızı elimizden alınmasına her alanda karşı duracağız. Örgütlü mücadelemizi ve kadın dayanışmamızı büyüteceğiz, alanları sokakları terk etmeyeceğiz. Kadına yönelik şiddet ideolojik, ona karşı yürüteceğimiz mücadele de ideolojik olmalı. Bizim yürüttüğümüz mücadele erkek devlet iktidarına karşı, özgürlükçü ekolojik demokratik bir mücadele de biz kadınlar öncülüğünü yapıyoruz.”

kadina-yonelik-siddet-ideolojiktir!-(1).jpgkadina-yonelik-siddet-ideolojiktir!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler