Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de AK Parti Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.AK...

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de AK Parti Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Bural, parti binasında düzenlenen programda, kadına yönelik şiddetin toplumun huzuruna kast ettiğini, geriye mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bıraktığını söyledi.

Kadına şiddetin en büyük acizlik ve cahillik olduğunu belirten Bural, "Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz." dedi.

Dünyanın dört bir tarafında göçe zorlanan topluluklardaki kadınların yaşadığı acıya dikkat çeken Bural, şöyle konuştu:

"Ülkemizde terör örgütü PKK'nın ve onun siyasi uzantılarının ağlattığı, evladının elinden alınıp hayattan koparıldığı ve dünyanın en büyük işkencesini yaşattığı Diyarbakırlı, Şırnaklı gözü yaşlı anneler. Onlar onurlu direnişleriyle alçaklarla mücadelede bizlere örnek olan eli öpülesi analarımız. Onlar şiddetin kimlerden ve nasıl geldiğinin en yakın şahitleri olarak aramızda duruyorlar."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler