Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’i Anma Programı

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’i Anma Programı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı tarafından Şeyh Şamil'in vefatının 144. yıl dönümü münasebetiyle İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Anma Programı” düzenlendi.

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’i Anma Programı

Kars Arpaçay Kaymakamlığı tarafından Şeyh Şamil’in vefatının 144. yıl dönümü münasebetiyle İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Anma Programı” düzenlendi. Programa Kaymakam Faruk Erdem, Kafkas Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural, Öğretim görevlileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan anma programında misafir olarak katılan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Akay’ın İmam Şamil hakkındaki konuşmasının ardından Kafkas Kartalı İmam Şamil’in hayatını ve sözlerini konu alan video gösterimli sunum katılımcıları tarihte çıkarırken, katılımcılara zaman zaman duygulu zaman zaman da coşkulu anlar yaşattı. Programın sonunda sunulan Kafkas dans gösterisi izleyenlerden uzun süre alkış aldı. Kafkas dans figürlerinin nasıl ortaya çıktığını uygulamalı gösteren dansçıların cesaret ve kahramanlık dolu gösterisi oldukça beğeni topladı.

Programla ilgili açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem, bugün burada ecdadımızın ve tarihimizin şanlı sayfasında unutulmaz yer edinmiş olan kahramanlarımızdan İmam Şamil’i anmak için toplandıklarını söyledi. Erdem, böylesine bir ecdadın torunları olarak kendilerinin de bu kahramanların destanlaşmış olan hayatlarını, sözlerini ve hayata geçirdikleri eşsiz ilkelerini bugünümüze yarınımıza ve gelecek nesillerimize taşımak gibi görevleri olduğunu ifade etti. Erdem, bölge insanımızın da çoğunluğunun Kafkasya kökenli olması münasebetiyle Kafkas Kartalı olarak tarihe kazınmış Şeyh Şamil gibi eşsiz kahramanın bu coğrafyadaki insanlarımızda ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler