Kafkas Üniversitesi Haber Turu

Kafkas Üniversitesi Haber Turu

Kars Kafkas Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bazı program ve etkinliklerden derlenen haber turu:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği” Düzenlendi 

KAÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği” düzenlendi.

KAÜ Nihat Bayşu Konukevinde gerçekleştirilen etkinliğe mülki ve idari amirlerin eşleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Geriatri Hemşireliği Kursu

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) “Geriatri Hemşireliği Kursu” Açılış Programı Düzenlendi.

Kars Sağlık Yüksekokulu ve Geriatri Hemşireliği Derneği tarafından “Geriatri Hemşireliği Kursu” açılış programı düzenlendi. Programa Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil, Kars Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Akgün Şahin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeliz Akkuş, Geriatri Hemşireliği Derneği Başkanı Doç Dr. Sevgisun Kapucu, Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Erdemir, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimiz katıldılar.

Açılış Programı Kars Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç Dr. Yeliz Akkuş ve Geriatri Hemşireliği Derneği Başkanı Doç Dr. Sevgisun Kapucu’nun yaptığı konuşmalar ile başladı.

Daha sonra Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Erdemir “Yaşamın Yaşlılık Dönemi ve Hemşirelik“, Geriatri Hemşireliği Derneği Başkanı Doç Dr. Sevgisun Kapucu “Yaşlanma Fizyolojisi ve Sorunlar” konulu konuşmalarını yaptıktan sonra etkinlik kurs programıyla devam etti.

Psikolojik Danışma ve Rehberlikte Örnek Bir Uygulama

Kars Kafkas Üniversitesi’nde Teori İle Pratik Birleşti

Türkiye’de Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının önde gelen isimlerinden ve vazgeçilmezlerinden biri sayılan Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar yönetiminde Kars Kafkas Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezinde örnek bir grupla psikolojik danışma oturumu gerçekleştirdi.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı öğretim üyesi  Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, “Psikolojik Danışmada Uygulamalar” konulu bir çalışma gerçekleştirdi.  Çalışma oldukça yoğun bir katılımcı ilgisiyle karşılandı. Bu geniş katılımlı çalışmanın ardından saat 14.00 da Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Sınıf öğrencilerinden oluşan grupla Psikolojik Danışma Bölümü gerçekleştirildi. Kafkas Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen bu örnek psikolojik danışma grubunu Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar yönetti. Merkez müdürü, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, yapılmış olan bu uygulamanın “öğrencileri açısından eğitim amaçlı ve öğrenmeye dayalı” olduğunu bildirdi. Uygulamanın, aynı zamanda katılımcıların yaşantılarına ilişkin farkındalıklarının arttırılmasına yönelik olması bakımından önemli ve değerli bir etkinlik olduğunu ifade etti. Özmen “öğrencilerimizin kitaplarını okuyarak tanıdıkları fakat kendileriyle bizzat tanışmadıkları bilim insanlarının üniversitemize gelerek uygulamaları bizzat kendilerinin öğrencilerimize göstermeleri bizim için önemlidir. Öğrencilerimiz için ise çok güzel bir imkandır. Bir çok üniversitenin bulamadığı bu imkanı öğrencilerimize sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Psikolojik danışma Alanının önde gelen isimlerini merkez olarak ve bölüm olarak ağırlamaya devem edeceklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sami Özcan’a ve Eğitim Fakültesi dekanlığına etkinliklerin gerçekleştirilmesinde vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Anasınıflarına Eğitim Malzemesi Dağıtıldı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tarafından Köy Okullarındaki Anasınıflarına Eğitim Malzemesi Dağıtıldı

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerince yıl boyunca hazırlanan eğitim materyalleri, 36-72 aylık çocukların bilişsel, sosyal, duygusal, dil gelişimi ve psikomotor gelişimlerini desteklemek amacıyla, çeşitli köy okullarına dağıtıldı. Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Ayla Özcan’ın da eşlik ettiği etkinlikte, anasınıfları ziyaret edilerek minik öğrencilerle buluşuldu. Öğrenciler tarafından hazırlanan eşleştirme kartları, kostümler, maskeler, eğitici minderler, görsel kitaplar, müzik aletleri, hikâye kartları, beceri küpleri, mobiller ve dönüşüm kovaları gibi birçok eğitim materyalleri, Kars Merkeze bağlı İstiklal İlkokulu, Kümbetli İlkokulu, Dikme Hacı Yasemen Yılmazel İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Selim Büyük Oluklu Köyü İlkokulu bünyesinde bulunan ana sınıflarına hediye edildi.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, amaçlarının eğitimde “Önce Okul Öncesi’’ sloganıyla yola çıkarak hazırlamış oldukları materyallerle köy okullarındaki minik öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı yapmak olduğunu söyleyerek, her türlü fedakârlığı ve azmi gösterip üniversite gençliği ile köy okulları arasında köprü oluşturmak istediklerini belirttiler. Ayrıca öğrenciler, bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’nın eşi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Özcan’a teşekkürlerini ilettiler.

KAÜ’de Kariyer Buluşması

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İdealist Üniversiteler Topluluğu tarafından Greyder ve Kariyer.net’in sponsorluğu ile  “Kariyer Buluşması” etkinliği düzenlendi.

İki oturum şeklinde yapılan programa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.  Erim Hısım,  “Greyder Ana Sponsorluğunda” “Erim Hısım ile Tersten Bakmak” isimli kişisel gelişim ve kariyer sürecinde farklı bakış açılarını gösterme içerikli semineri sundu ve salonda bulunan öğrencilerle soru-cevap şeklinde diyalog kurarak tecrübelerini aktardı.

Program, “Kariyer.net Sponsorluğunda” Bahtiyar Gençero’nun “Kariyer Tüyoları” adlı sunumunu gerçekleştirmesi ile sona erdi.

Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) “Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Konulu Panel Düzenlendi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Kars Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ve Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde “Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

Programa Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil, KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haydar Efe, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Aliekber Turan, Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Balkır, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oturum KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haydar Efe’nin Türkiye AB ilişkileri üzerine yaptığı “Uzun İnce Bir Yol” adlı konuşmasıyla başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Balkır “Türkiye AB İlişkilerinde Gümrük Birliği”, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas “Türkiye AB ilişkilerinde Yaşanan Güncel Sorunlar”, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz “Türk Vatandaşlarının Vize Sorunu ve Geri Kabul Anlaşması Sonrası Durum” adlı konuşmalarını yaptılar.

Program panelistlere çiçek takdimi ile sona erdi.

Ermeni İsyancılarının Suçu

Kafkas Üniversitesinde 100. Yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri Kapsamında Ermeni İsyancılarının Suçu Konulu Konferans Düzenlendi

Prof. Dr. Necdet LELOĞLU Konferans Salonunda 100. Yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri Kapsamında, Amerikalı tarih profesörü ve aynı zamanda Türkiye Çalışmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi olan Sayın Justin McCarthy’nin konuşmacı olarak katıldığı "Ermeni İsyancılarının Suçu" konulu konferans düzenlendi.

Üniversite Rektörlüğü tarafından düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Ferit YENİCE, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sami ÖZCAN ve seşi Prof. Dr. Ayla ÖZCAN, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan SÜLEYMANLI, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman KAYIPOV, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin KARADAĞ, Üniversitemizin tüm rektör yardımcıları ve fakülte dekanları ile çok sayıda kurum amirleri, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Sayın Sami ÖZCAN açılış konuşması yaptı. Rektörümüz yaptığı konuşmada hem hukuki mecrada hem de tarihi alanlarda soykırım iddiasının asılsız olduğunu gösteren binlerce belge olmasına rağmen, konunun siyaset arenasına taşınarak kamuoyunun gündeminin meşgul edildiğini belirtti. Ayrıca yapılan daveti kırmayıp konu hakkında aydınlatıcı bilgiler vermek üzere ilimize ve üniversitemize geldiği için Prof. Dr. Justin McCarthy’ye teşekkürlerini iletti.

Konferansa gelemeyip mesajlarını ileten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, Adalet Bakanı Kenan İPEK, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ve üniversite rektörlerinin telgrafları okunduktan sonra Justin McCarthy’nin özgeçmişi okundu.

Konferansı vermek üzere sahneye davet edilen Justin McCarthy, yaşanan olayların soykırım olmadığını ifade ettiği konuşmasında, 1915 Olayları’yla ilgili değerlendirmeler yaptı. Konferansın ardından katılımlarından dolayı Justin McCarthy ve eşi Caroline McCarthy’ye Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN tarafından çiçek, plaket ve hediye takdim edildi.

Öğrenci Orkestra

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Tarafından "Öğrenci Orkestra" Konseri Düzenlendi

Tıp Fakültesi Konser Salonunda gerçekleştirilen dinletiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık ARDIÇ, Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Mahmut KARAPEHLİVAN, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından orkestraya eşlik etmek üzere Yrd. Doç. Dr.  Teymur SHAMSİYEV ve Öğretim Görevlisi Mayisa RZAYEVA sahneye davet edildi.

Dinletinin ardından Yrd. Doç. Dr. Teymur SHAMSİYEV ve Öğretim Görevlisi Sayın Mayisa RZAYEVA’ya çiçek takdiminin ardından program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler