Kafkas Üniversitesi halk oyunları ekibi Balıkesir’e gitti

Kafkas Üniversitesi halk oyunları ekibi Balıkesir’e gitti

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), halk oyunları ekibi yarışmalar için Balıkesir'e gitti.

Kafkas Üniversitesi halk oyunları ekibi Balıkesir’e gitti

 

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), halk oyunları ekibi yarışmalar için Balıkesir’e gitti.

Üniversite Spor Federasyonu tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmalarına 4 ekip olarak katılan Kafkas Üniversitesi Halk oyunları ekibi Balıkesir’e hareket etti.

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertürk Mert, “Spor federasyonlarının düzenlemiş olduğu halk oyunları yarışmasına üniversitemizde sahne düzenlemeli dalda yarışacak. Bu yarışma Balıkesir Ayvalık’ta yapılacak. 14 Nisan ve 19 Nisan tarihleri arasında olacak. Bu yarışmanın sonunda eğer gurubu 1. bitirirsek 9-10 Mayıs’ta Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde final müsabakalarına katılmış olacağız. 34 tane oyuncu ekibimiz var 4 tane eğitmenimizle beraber 32 tane yarışmacı arkadaşımızda sahnede yer alacak. 4 gün devam edecek bu müsabakalar.” dedi.

Halk Oyunları Eğitmeni Ferhat Bakar da halk oyunları ekibinin yarışmalara çok iyi hazırlandığını söyledi. Bakar, “Üniversitenin eğitmenlerinden birisiyim. Arkadaşlarımız var Bülent Gençler, Sefer Mor, Serkan Ulu. 14-18 Nisan Balıkesir Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu halk oyunları üniversiteler arası halk oyunları yarışmasına hazırlandık. Kafkas Üniversitemizin başta rektörümüz olmak üzere sağlık kültür ve spor daire başkanımız Ertürk Mert’in katkılarıyla eğitmen arkadaşların katkılarıyla yaklaşık 32 kişilik bir Kafkas ekibimiz var. İnşallah ekibimizle bir derece yakalayıp Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Türkiye final yarışmasına hazırlanmak istiyoruz. Biz düzenlemeli, stilize dalda yarışacağız, inşallah derece yapacağız. Çocuklarımız ellerinden geleni yapacaklar. Motivasyon çok güzel, üniversitemizin bize sunduğu kaynaklar çok güzel. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan’a, daire başkanımız sayın Ertürk Mert’e şube müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz. Şu anda her şey hazır ve hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bizde elimizden geleni yapıp üniversitemize layık olmaya çalışacağız.” diye konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler