Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Görev Değişimi

Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Görev Değişimi

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan tarafından Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Mitat Durmuş, düzenlenen törenle görevi devraldı.

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde; okulun kurucu müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, kurumlar aracılığı ile devletimize hizmet etme çabasında olan insanlar arsındaki görev değişimlerinin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, görevi büyük bir huzur ile Doç. Dr. Mitat Durmuş’a devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Doç. Dr. Erdoğan Uzlu konuşmasının devamında, Yüksekokul Müdürlüğü görevine atanan Doç. Dr. Mitat Durmuş’un, insani ve akademik duruş itibariyle çevresine daima örnek teşkil ettiğini, çalışma azminin ulusal ve uluslararası çevrelerde kabul gören niteliğe sahip olduğunu vurgulayarak, Kazım Karabekir Paşa’nın ruhunu şad edecek çalışmalara imza atacağına inancının tam olduğunu dile getirerek hizmet yarışında başarılar diledi.

Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Mitat Durmuş ise, okulun Kurucu Müdürlüğü görevini başarı ile yerine getiren Doç. Dr. Erdoğan Uzlu’ya yaptığı değerli çalışmaları ve gayretleri adına plaket takdiminde bulunarak teşekkürlerini bildirdi.

Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun, bölge insanının iş istihdamı bakımından önemine vurgu yapan Doç. Dr. Mitat Durmuş, konuşmasının devamında, içinde yaşadıkları çağın bir bilgi ve teknoloji çağı olduğuna, sanayileşmede kalifiye eleman ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkati çekerek devletimizin ülke ve bölge açısından yürütmekte olduğu projelerin önemine değinip, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak üzerinde yaşadığımız coğrafyanın teknik bilgilerle de güçlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Doç. Dr. Mitat Durmuş Kimdir?

30 Ekim 1971’de Ardahan ili, Çıldır ilçesi, Kayabeyi Köyü’nde dünyaya gelen DURMUŞ; ilköğrenimini Kayabeyi Köyü İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Çıldır Lisesi’nde tamamladı. Üniversite öğrenimine, Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde başladı. Öğrenciliğinin ikinci yılından itibaren Nilüfer Dergisi’nin Genel Koordinatörlüğünü yaptı. Yine öğrencilik yıllarındaErciyes, Ayışığı, Nilüfer, Türk Edebiyatı, Dergâh… gibi dergilerde ve yerel gazetelerde makaleler yayımladı. 1994 yılında üniversiteden mezun oldu. Özel Bilgem Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ile memuriyet hayatına başladı. 1996 yılında mezun olduğu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Azerbaycanlı Şair Nebi Hazri’nin Hayatı, Eserleri ve Şiirlerinin Tematik Bakımdan İncelenmesi”  isimli tezi ile yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1995 yılında Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında asistanlığa başladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde alanında yaptığı özgün çalışma iledoktora unvanı aldı. Ankara Üniversitesi DTCF tarafından çıkarılan uluslararası Türkoloji dergisinin Onursal Başkanlığını yürüttü.

Türk Dili, Türkoloji,  Turkish Studies, Hürriyet Gösteri, Archıvum Ottomanıcum,  Türk Edebiyatı, Türk Bilig, Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları, Erdem, Erciyes, Nilüfer, Ayışığı, Bilge… gibi dergilerde pek çok makalesi yayımlandı. Ulusal ve Uluslararası birçok sempozyum, kurultay ve kongrede bildiri sundu.

Askerlik görevini, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Dairesi Başkanlığı’nda yedek subay olarak tamamladı. Burada “Uçuş ve Yer Emniyeti” isimli derginin redaktörlüğünü yürüttü. Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığınca yürütülen “Doğru ve Etkin Türkçe” konulu sınav komisyonunda görev aldı.

Hâlen Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Doçent olarak görev yapan Mitat DURMUŞ, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler