Kafkas Üniversitesi Merkezi Kütüphanede ücretsiz sıcak çorba dönemi

Kafkas Üniversitesi Merkezi Kütüphanede ücretsiz sıcak çorba dönemi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Merkezi Kütüphanede sıcak çorba dönemi başladı. İlk çorbayı Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapı’nın dağıttığı kütüphane girişinde öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi’ne taşınan Merkezi Kütüphanede önemli bir çalışmaya imza atıldı. Yurdun dört bir yanından Kars’a okuyama gelen üniversite öğrencilerine kolaylık olması, kitap okuma alışkanlıklarının artırılması, merkezi kütüphanenin daha da kullanılır ve tercih edilirliğinin sağlanması için atılan adımlar öğrencileri de memnun ediyor. Kütüphanenin dizaynı, mekanın yeniliği ve rahatlığı, geniş ve kullanışlı olması gibi bir çok özelliği bağrında barındırmasıyla da öğrenci memnuniyetini artırıyor.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Merkezi Kütüphanede sıcak çorba döneminin bu akşam başladığını ve her hafta sonu bu uygulamanın devam edeceğini söyledi. İlk çorba dağıtımlarını da kendi elleriyle yapan Rektör Kapu, “Öğrencilerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır. Her biri yurdumuzun dört bir yanından ilimize okumaya geliyorlar. Bizlere düşen de onlara güzel hizmetler yapabilmek ve eğitimlerini kolaylaştırmaktır. Bu anlamda bu akşam saatlerinde başlattığımız bu çorba dağıtımını sürekli hale getireceğiz.” dedi.

Kapu daha sona şunları söyledi:

“Üniversitemizin yeni konsepti ile 24 saat açık olacak kütüphanemiz. Öğrenci istediği sürece kütüphanemizi açık tutmak durumundayız. Öyle olması da gerekiyor. Bundan sonra üniversitenin merkezi birimi kütüphane olmak zorunda. Sıcak çorba ikramımızı şimdilik hafta sonu başlattık ama bunu tüm hafta içine de yaymak istiyoruz. Hatta makineler getirip bunu daha da kolaylaştıracağız. Çorbanın yanında çay ve kahve gibi sıcak içeceklerde koyacağız. Akşamları 19.00-23.00 saatleri arası çorba hizmetimiz başlamıştır.

Düşler Sokağı tarafından hazırlanan sıcak çorba hizmetinden ücretsiz yararlanan öğrenciler, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya teşekkür ettiler.

kafkas-universitesi-merkezi-kutuphanede-ucretsiz-sicak-corba-donemi-(1).jpgkafkas-universitesi-merkezi-kutuphanede-ucretsiz-sicak-corba-donemi-(2).jpgkafkas-universitesi-merkezi-kutuphanede-ucretsiz-sicak-corba-donemi-(3).jpgkafkas-universitesi-merkezi-kutuphanede-ucretsiz-sicak-corba-donemi-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler