Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Ermenistan'a Tepki

Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinden Ermenistan'a Tepki

KARS’TA “YA KARABAĞ, YA ÖLÜM”, CANSA CAN, KANSA KAN, BİZ HAZIRIZ AZERBAYCAN” SLOGANLARI ATILDI

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de toplanan Türk ve Azeri öğrenciler, açtıkları pankartlarla Ermenistan’a tepki gösterdiler. 

Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu çıkan çatışmada 12 Azerbaycan askeri şehit olduğu çatışmaya tepkiler devam ediyor. KAÜ’ de toplanan çok sayıda Türk ve Azeri öğrenci Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirterek, açtıkları ‘Ya Karabağ, Ya ölüm’, ‘Cansa can, Kansa kan, biz hazırız Azerbaycan’ ve ‘Gel de gelek, Öl de ölek’ pankartlar Azerbaycan’a destek verdiler.

Azerbaycan’a destek için KAÜ’ de toplanan kalabalık Türk ve Azeri şehitler için saygı duruşunda bulundu, iki ülkenin milli marşlarını okudu. Tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra KAÜ’lü öğrenciler adına basın açıklamasını Azerbaycanlı öğrenci Emrah Arabov yaptı.

“ERMENİLER CİDDİ ŞEKİLDE ZARARA UĞRATILDI”

Ermeni askerlerinin yapmış oldukları saldırılardan dolayı toplandıklarını ifade eden Emrah Arabov, “Bu saldırılar neticesinde Azerbaycan’ın Terter ilçesinde yaşayan sivil insanlar, öldürülmüş ve birçoğunun evi yıkılmıştır. Ermenilerin saldırılarına karşı doğal olarak Azerbaycan Devleti karşılık vermiştir. Neticede Ermeniler ciddi şekilde zarar uğratılmış, birçok ağır silahları yok edilmiştir. Ermenilerin tarihin her döneminde büyük Türk milletine karşı düşmanca tutumlar sergileyerek katliamlar yapmışlardır. Fakat her defasında Türk milleti barış ve huzurdan yana olmuştur. Bundan yararlanan Ermeniler ise boş durmamış, kendisi kadim düşmanı olarak gördüğü Türk milletine darbe vurmaya çalışmışlardır. Ermenilerin Azerbaycan’a karşı düşmanca tavırlarını tüm Dünya bilmektedir. Ermenilerin Azerbaycan topraklarını boşaltmaları hususunda uluslar arası kararlar vardır. Ancak Ermeniler bu kararları hiçe saymaktadır. Ermenilerin Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ topraklarını, kendi toprakları zannederek işgalci askerlerini oradan çıkarmayacağını beyan etmektedir” dedi.

“AZERBAYCAN TOPRAKLARI DÜŞMANLARDAN TAMAMEN TEMİZLENECEK VE AZERBAYCAN ZAFER GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTIR”

Arabov, “Azerbaycan Ermenistan savaşı zamanı kardeş ülkemiz Türkiye’de her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur. Ve hiçbir zaman desteğini esirgememiştir. Türkiye’nin yanı sıra diğer Müslüman ülkelerde savaşa devam ettiği takdirde Azerbaycan’ın yanında olacaklarını belirtmişlerdir. Biz Kafkas Üniversitesi öğrencileri olarak Azerbaycan’a desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç biliriz. İnşallah öyle bir gün gelecektir ki işgal altında ki Azerbaycan toprakları düşmanlardan tamamen temizlenecek ve Azerbaycan zafer gününü kutlayacaktır. Zafer günü ise çok yakındadır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türkiye ve Azerbaycan’ın Allah yardımcısı olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okundu. Türk ve Azerbaycan Bayrakları dalgalandırıldı. Kalabalık bir süre Ermenistan’ı sloganlar atarak protesto etti. Birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kalabalık basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

kafkas-universitesi-ogrencilerinden-ermenistana-tepki-(1).jpgkafkas-universitesi-ogrencilerinden-ermenistana-tepki-(2).jpgkafkas-universitesi-ogrencilerinden-ermenistana-tepki-(3).jpgkafkas-universitesi-ogrencilerinden-ermenistana-tepki-(4).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler