Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ın Berat Kandili ve Engelliler Haftası Mesajı

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ın Berat Kandili ve Engelliler Haftası Mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Berat Kandili ve Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Rektör Özcan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın Berat Kandili Mesajı

“Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir  arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.Tüm İslam aleminin  Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum.”

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın Engelliler Haftası Mesajı

''Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde kutlanan Engelliler Haftası toplumun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratıldığı önemli bir haftadır.Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanarak, ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmesidir.

Bizler bu anlayışla başta üniversitemiz olmak üzere ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte engelli yurttaşlarımızın yeterliliklerini en üst düzeye çıkarmak, bu konuda var olan toplumsal duyarlılık ve farkındalığı artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘Dünya Engelliler Haftası'nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler