Kafkas Üniversitesi Susuz Atamalarını Yaptı

Kafkas Üniversitesi Susuz Atamalarını Yaptı

Kars Kafkas Üniversitesi Susuz Meslek Yüksekokulu'na, Adalet, Harita kadastro, Raylı Sistemler ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği gibi bölümlerin açılması düşünülüyor.

 

Kars Kafkas Üniversitesi Susuz Meslek Yüksekokulu’na, Adalet, Harita kadastro, Raylı Sistemler ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği gibi bölümlerin açılması düşünülüyor.

 

Kars’ın Susuz ilçesinde yayınlanan Cilavuz Haber Gazetesi’in başlattığı “Cilavuzu Seviyorum Fakültemi İstiyorum” kampanyası sonuç verdi. Kampanyaya, Susuz halkı da, büyük destek vermiş, bu talebi benimsemiş ve sahiplenmişti. Kampanya kapsamında 3 günde 3000 imza toplanarak ilgili makamlara sunulmuştu. Dönemin Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın  çalışma ve katkıları boşa gitmemiş ve Susuz’a yüksekokul açılması kararı verilmişti.

 

SUSUZ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE, YRD. DOÇ.DR. ABDURRAHMAN GÜRBÜZ GETİRİLDİ.

 

Gürbüz, Susuz Meslek Yüksek Okulu’na öğrenci alımları için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, YÖK’ün öğretim elamanı vermesi durumunda, ilk etapta Kars’ta eğitim öğretime başlayacaklarını kaydetti. Susuz ilçe merkezinde taahhüt edilen binalarda eğitim – öğretim yapmanın mümkün olamayacağına dikkat çeken Gürbüz, yüksekokulun ve bu yönde de Susuz’un 30 – 40 yıl sonrasını düşünerek planlama yapmak durumunda olduklarını söyledi.

 

Gürbüz, İlçe merkezinde bulunan sağlık ocağının yan tarafındaki yaklaşık 50 dönümlük arazinin Susuz Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilmesi için Kaymakamlık ve ilgili bakanlıkla yazışmalara başlanıldığını da belirtti.

 

ADALET, HARİTA KADASTRO, RAYLI SİSTEMLER VE SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMLERİNİN AÇILMASI PLANLANIYOR

 

Susuz ilçe merkezinde kampuslaşmaya giderek ileride daha da büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Gürbüz, “Sağlam temelli, planlı ve fiziki imkanlarının yeterli gelebileceği, Adalet, Harita Kadastro, Raylı Sistemler ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği gibi bölümleri açmayı düşünüyoruz. Üniversitemizin bünyesinde bulunmayan ve iş imkanları fazla olan bölümlerin açılması planlanmaktadır. Kontenjanları ise her bir bölüm için 40-50 kişi olarak düşünmekteyiz. İnceleme ve araştırmalarımız sürüyor açılacak bölümler netleşince kamuoyuna açıklayacağız.” Dedi. 

SUSUZ İLE GÖNÜL BAĞI OLANLAR KATKI SUNSUN

 

Kendisi ile birlikte Müdür yardımcılığına, İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaygın ve Okul Sekreterliğine de Bülent Uluoğlu’nun atanmalarının gerçekleştirildiğini de belirten Gürbüz Yrd. Doç. Dr. Abdurahman Gürbüz, “Sağlık ocağının yan tarafındaki yaklaşık 50 dönümlük arazinin Susuz Meslek Yüksekokulu’na tahsisi için gerekli yazışmalar başlamış durumdadır. Bizim orada yapılmasını planladığımız ve istediğimiz 3000 metrekare kapalı alanı olan 12 derslikli 4 katlı bir hizmet binası yapılmasıdır. Öğrencilerin barınacağı bir yurt binası ve çalışan personelin kalacağı 10 daireli bir lojmanla başlamak istiyoruz. Bununda yaklaşık maliyeti 4-5 milyon lira civarındadır. Bunları da üniversitemizin bütçesinin sınırlı olmasından dolayı bir anda gerçekleştirmek mümkün olmayacağından Susuz da veya ilçe dışında yaşayan Susuzlu iş adamlarının ve bir şekilde Susuzla gönül bağı bulunanların katkılarının sağlanması işlerin hızlı yürümesine yol açacaktır.” Diye konuştu.


YÜKSEK OKUL İLÇENİN GELİŞMESİNİ SAĞLAR

 

Susuz’da Meslek Yüksek Okulunun açılması durumunda ekonomik olarak ilçenin gelir düzeyinin de artacağına dikkat çeken Gürbüz daha sonra şöyle konuştu.

 

“Okul açıldığında göçü duracaktır. Arz talep dengesinden dolayı ilçede yeni istihdam alanları açılacak ve yeni iş yerlerinin açılmasına da sebep olacaktır. Kültürel etkinliklerden dolayı ilçemiz önce Kars gündemine daha sonrada ülke gündemine taşınacaktır. Bunları resim kurumlar ve Susuz halkıyla birlikte yapacağız. Karslı ve Susuzlu işadamları katkı sunsunlar. Susuzluların bu konuda duyarlı olmaları durumunda açılacak olan Meslek Yüksekokulu’nu sahiplenerek katkı sunmalarının yanında, kısa-orta ve uzun vadede gerçekleşecek değişimlere karşı çıkmak yerine ayak uydurmalarını bekliyoruz. Ayrıca Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş aşamasında Susuz içerisinde ve ilçe dışında yaşayan iş adamlarından maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz.”

 

YRD. DOÇ.DR. ABDURRAHMAN GÜRBÜZ KİMDİR?

 

Gürbüz, 1967 Sarıkamış doğdu. İlk ve ortaokulu Sarıkamış da, lise öğrenimini ise Bursa da yaptı. 1990 yılında Kars Veterinerlik Fakültesini bitirdi. 1991- 1993 yılları arasında Kars’da serbest veteriner hekim olarak görev yaptı.1994 yılında Kars Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 2008 yılında Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurucu bölüm başkanlığı görevinde bulundu. Birçok idari bölümlerde bölüm başkanı olarak görevler yaptı. 20 yıllık görevinin tamamını Meslek Yüksekokullarında geçirdi. Bu tecrübelerinden dolayı da 24.09.2012 tarihinde Susuz Meslek Yüksekokulu’nu kurması için Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan tarafından görevlendirildi. 1986 yılından beri Kars da ikamet eden Gürbüz, Kars Veterinerlik Fakültesinin ilk mezunlarındandır. Gürbüz, Evli ve üç çocuk babasıdır.

Tacettin Durmuş / karsmanset.com

nuu.20121201112254..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler