Kafkas Üniversitesine Kaç Öğrenci Kayıt Yaptırdı ?

Kafkas Üniversitesine Kaç Öğrenci Kayıt Yaptırdı ?

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’yü Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 4 bin 568 öğrenci tercih ederek kesin kayıtlarını yaptırdı.

Bölge üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyen KAÜ, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 20 bin öğrenci kapasitesine ulaştı.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, KAÜ’nün tercih edilebilirlik oranının yüzde 91 seviyelerinde olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sami Özcan, “Üniversitemiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için yapılan tercihlerde yüksek oranda talep gördü. Gerçekleşen kesin kayıtlarda büyük bir başarı göstererek, kendisine bu yıl verilen 5 bin 317 adet kontenjanın 4 bin 819’unu doldurdu. Tercih edilebilirlik oranını yüzde 91 seviyelerine ulaştırmıştır. Bizi tercih eden 4 bin 568 öğrenci Üniversitemize kesin kayıtlarını yaptırmış ve doluluk oranımızda yüzde 86 olmuştur. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ek yerleştirmeler ile birlikte bu oranın daha da yükseleceği tahmin edilmektedir. Üniversitemiz kayıtlı öğrenci sayısını ise 20 bin 100’e ulaştırmıştır” dedi.

Prof. Dr. Sami Özcan, KAÜ’nün programları, gelişen teknoloji ve çağdaş imkanları yakalayabilmek için gerekli altyapıya sahip olmasıyla birlikte, donanımlı ve kendini geliştirmiş akademik ve idari kadrosuyla her Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında olduğu gibi bu seferde KAÜ’yü kazanan yeni öğrencileri büyük bir heyecan ve coşkuyla beklediğini kaydetti.

KAÜ’ye yerleşen yeni öğrencilere hoş geldiniz diyen Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, KAÜ’nün kaliteyi artırmak ve sahip olduğu vizyonu geliştirmek için yıllardır verdiği çabaların ve emeklerin karşılığını alarak siz değerli öğrencilerle geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarılı olmayı, ülkenin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yerini almayı hedeflediklerine de dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler