Kafkas Üniversitesi’nin Kars, Ağrı ve Iğdır’da Arkeolojik çalışmaları sürüyor

Kafkas Üniversitesi’nin Kars, Ağrı ve Iğdır’da Arkeolojik çalışmaları sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve Kafkas Üniversitesi'nin desteği ile üç yıldır düzenli olarak devam eden arkeolojik araştırmalarının 2018 yılı çalışmaları başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi merkezli yapılan çalışmalara Mardin Artuklu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nden 18 kişilik öğretim üyesi ve öğrenci  grubu katıldı.

Bölge üniversitesi olma misyonu doğrultusunda farklı illerdeki bilimsel çalışmaları da destekleyen Kafkas Üniversitesi, Kars’ın  da dahil olduğu Aras Havası’nın tarihi ve arkeolojik kültür envanterinin ortaya çıkarılması için bu tür çalışmaları sürekli desteklediği bilinmektedir.

Konuyla ilgili bilgi veren Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Araştırma Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yardımcıel, 16 kişilik bir ekip ile çalıştıklarını kaydederek Türkiye’nin köklü üniversiteleri dahil birçok farklı üniversiteden projeye katılma yönünde talep olduğunu ancak finansal desteğe paralel bu sayının 16 ile sınırlandırıldığını belirtti.

Zorlu çalışma koşullarına rağmen başarılı bir sezon geçirdiklerini kaydeden Araştırma Başkanı Yardımcıel, projenin bölge arkeolojisi için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler