Kafkas Üniversitesi'nin yeni yüzü “Kongre Kültür Merkezi”

Kafkas Üniversitesi'nin yeni yüzü “Kongre Kültür Merkezi”

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kongre Kültür Merkezi, daha açılışı yapılamadan çok önemli bir kongreye evsahipliği yaptı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Açılışı yapıldıktan sonra ilimizde çok önemli bir boşluğu dolduracak olan KAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde, 11 - 12 Ekim 2018 tarihlerinde bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi gerçekleştirildi. Ülkemizin çeşitli üniversitelerden Kars’a gelen birbirinden değerli öğretim üyeleri ve akademisyenlerin katıldığı kongrede, 3 gün boyunca eş zamanlı olarak 9 ayrı salonda toplam 53 oturumda 291 bildiri sunuldu ve 1 de panel düzenlendi.

Son verilere göre öğrenci sayısının 21 bin 400’e ulaştığı, Kafkas Üniversitesi 2018-2019 akademik yılında yüzde 80 doluluk oranına ulaşmasıyla birlikte hem üniversite hem de ilimiz için bin 22 koltuklu kongre ve kültür merkezinin faaliyete geçmesi de bir o kadar önem arz etmeye başladı.

Ülke genelinde mevcut üniversite sayılarının artışı ve öğrencilerin tercih seçeneklerinin fazla olmasına rağmen Kafkas Üniversitesi ulaştığı öğrenci sayısı ile birçok devlet ve vakıf üniversitesini geride bırakarak büyük bir başarı elde etti.

Kafkas Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın girişimleriyle Kafkas Üniversitesi'nin ve Kars halkının hizmetine Modern Kongre ve Kültür Merkezi’nin de kazandırılması ile lazım olduğunda bin 22 kişilik koltuk sayısı ve sosyal donatıları ile çok önemli bir eksiklikte ortadan kalkmış olacak.

Kars’ın ve Kafkas Üniversitesi’nin adeta yüz akı olacak kongre merkezinin ana salonu bin 22 kişi kapasiteli olarak inşa edildi. Sahne arkasında 2 adet kuaför odası, 3 adet makyaj odası, 1 adet kostüm odası, 2 adet dinlenme odası ve 2 adet prova odası var.  Kongre merkezinde aynı zamanda,150 kişilik 1 adet çalıştay salonu, 148 kişilik 2 adet çalıştay salonu,78 kişilik 1 adet çalıştay salonu, 56 kişilik 1 adet Çalıştay salonu ve 72 kişilik 1 adet basın ve toplantı salonu inşa edildi. Kongre merkezinin fizik yerleşkesinde ayrıca, 1 adet büyük çok amaçlı etkinlik salonu, 1 adet 400 kişilik yemek salonu, 1 adet vip (protokol) yemek salonu, 1 adet mutfak ve yemek pişirme bölümü, 2 adet fuaye ve sergi salonu, 1 adet kuru erzak deposu, 1 adet VİP dinlenme ve konaklama odası ve 2 adet kafeterya mevcut. İdari kısımlarda ise 1 adet müdür odası, 7 adet memur ofisi odaları, 20 adet otel odası (Her oda 2 kişilik)

Yeteri kadar depo sığınak ve ısı merkezi yer alıyor.

kafkas-universitesinin-yeni-yuzu-“kongre-kultur-merkezi”-(1).jpgkafkas-universitesinin-yeni-yuzu-“kongre-kultur-merkezi”-(2).jpgkafkas-universitesinin-yeni-yuzu-“kongre-kultur-merkezi”-(3).jpgkafkas-universitesinin-yeni-yuzu-“kongre-kultur-merkezi”-(2).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler