Kağızman Belediyesi’nden Basına Darbe!

Kağızman Belediyesi’nden Basına Darbe!

Kağızman Belediyesi tarafından Doğu Anadolu Bölgesinin ilk radyolarından olan Kağızmanfm Radyosuna darbe.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kağızman’da 26 yıldır yayın yapan ve Doğu Anadolu Bölgesinin ilk radyolarından olan Kağızmanfm Radyosu Kağızman Belediyesi tarafından ‘Kira Kontratı’ olmadığı gerekçesi ile kapatıldı.

Kağızman’da basın yayın ilkeleri doğrultusunda, tarafsız yayın yapan Kağızmanfm Radyosu, olumsuz haberler doğrultusunda mı kapatıldı?

Geçtiğimiz günlerde Kağızman’da yaşanan çöp sorununu dile getiren basın mensuplarına ceza olarak Kağızmanfm Radyosu ‘Kira Kontratının Olmayışı’ gerekçe gösterilerek herhangi bir süre verilmeksizin kapatılmasının sebebi ne? 

Konu hakkında Kağızmanfm Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ali Çelik bir açıklama yaparak, “Sadece ‘Kontrat’ yok gerekçesini göstererek Milliyetçi Hareket Partisi Kağızman Belediye Başkan Vekili Recep Kişioğlu tarafından radyomuz kapatıldı. Radyomuz kapatıldıktan sonra Kişioğlu tarafından bize bir tebligat gelerek; ‘cihazlarımızın gerekli evraklarla ispatı yapılarak 2 gün içerisinde gelip teslim alın’ diyorlar. Bu cihazlar en az 20 yıllıktır. 20 yıllık bir cihazın faturası veya tespit evrakı nerededir. Biz yıllardır Kağızmanlıya ve bölgemize hizmet veren bir radyoyuz. Evrak eksikliğimiz olabilir ama bunun için bir süre verilmeliydi. Bizde Kağızmanfm Radyosu ailesi olarak hukuki açıdan tüm haklarımızı arayacağız.” dedi.

tebligat.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler