Kağızman Belediyesinden kaldırımlara çeki düzen

Kağızman Belediyesinden kaldırımlara çeki düzen

Kars Kağızman Belediyesi'nde yeni görevlendirilen zabıta ekipleri esnaflar tarafından kaldırıma bırakılan malzemeleri toplayarak kaldırımlara çeki düzen veriyor.

Kağızman Belediyesinden kaldırımlara çeki düzen

Kars Kağızman Belediyesi’nde yeni görevlendirilen zabıta ekipleri esnaflar tarafından kaldırıma bırakılan malzemeleri toplayarak kaldırımlara çeki düzen veriyor.

Zabıta ekipleri sabah saatlerinde  esnaf tarafından dükkânların önüne bırakılan fazla malzemeyi toplattı. Daha önce belediyenin çarşı merkezinde uyguladığı esnafın kaldırımlar üzerine malzeme bırakmasını önleme çalışmasını takip edip kaldırımları işgal edenlere müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

İNSANLAR RAHATÇA ALIŞ-VERİŞ YAPABİLECEKLER

Zabıta Müdürü Şahin Cücü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; kaldırımlar yüzünden insanların alış-veriş yaparken rahatça yürüyemediğini belirterek, “Belediyenin almış olduğu kararı 1 ay önce esnaflarımıza bildirmiştik. Bugün gelerek esnafımızla birlikte dükkânların önündeki malzemeleri kaldırdık.  Hiçbir zorluk çekmeden kaldırımları temizledik. Bundan sonra denetimlerimizi sıklaştıracağız. Kaldırımların kapatılması özellikle bayanlar alışveriş yaparken büyük zorluk çekiyordu. Bundan sonra insanlar rahat rahat alışveriş yapabilecektir.” diye konuştu.

Aziz Kaya isimli esnaf da 6 yıldır esnaflık yaptığını, kaldırımlara esnafların eşyalarını gelişi güzel bıraktığını belirterek, belediyenin bu kararından memnun olduğunu söyledi.

Bahri Keklik ise kaldırımlardaki çeki düzenin çok iyi bir karar olduğunu belirterek, “Bu çeki düzenden sonra sürekli denetim yapılmalıdır. Çünkü bazen yolların ortasına kadar meyve kasalarıyla çıkarak yolları araç trafiğine kadar kapatıyorlar.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler