Kağızman Devlet Hastanesinde Doktor Sıkıntısı

Kağızman Devlet Hastanesinde Doktor Sıkıntısı

Kars Kağızman ilçesi Devlet Hastanesi'nde doktor bulunmaması acil doktorunun sürekli aynı doktor olması hastaların Kars'a yönlendirilmesi ilçe halkını çileden çıkardı.

Kağızman Devlet Hastanesinde Doktor Sıkıntısı

Kars Kağızman ilçesi Devlet Hastanesi’nde doktor bulunmaması acil doktorunun sürekli aynı doktor olması hastaların Kars'a yönlendirilmesi ilçe halkını çileden çıkardı.

Merkez nüfusu 23 bin 300 olan ve ilçe nüfusu 49 bin olan bir ilçenin hastanesinde doktor olmamasına anlam veremediklerini belirten ilçe halkı bu durumun bir an önce il ve ilçe yöneticileri tarafından çözümlenmesini bekliyorlar. Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlardan Burhan. Öztürk “Burası 49 bin  nüfuslu bir ilçe, 3 tane acil doktoru olması gerekirken bir tane Doktor var o da herkesi Kars’a sevk diyor, Çocuk doktoru gitti. Dâhiliyeci gitti, Daha birçok doktor gitti hastanemiz büyük olmasına rağmen içi boş doktor yok kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, bu Kağızman’ın kaderi, ilçemizde her zaman bu olaylar görünüyor. Acil hastamız var acile gidiyoruz, hastane çalışanları doktor olmadığı gerekçesi ile hastamıza bakmayıp Kars iline sevk ediyorlar ambulans kimseyi almadığından hasta yakını olarak araç tutup hastamızın arkasından Kars’a gidiyor ve çok mağdur oluyoruz. Hiç bir görevli ve yetkili ilgilenmiyor. Bir ilçede doktor olmaz mı, akıl mantık almıyor. Bizler buradan siz gazetecilerin aracılığı ile yetkililere sesleniyoruz. Onların haberi yok sanırım bizler onlara hatırlatmak istiyoruz. İlçemize doktor göndersinler ve bu ayıbı örtsünler.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler