Kağızman Eksiksiz Bir Yıl Geçirecek!

Kağızman Eksiksiz Bir Yıl Geçirecek!

Kars’ın Kağızman ilçesinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına başlaması nedeniyle gerek altyapı, gerek ders araç gereci, gerekse öğretmen ve yardımcı personel bakımımdan oldukça iyi düzeyde imkana ulaşıldığını belirtildi.

Konuya ilişkin Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar bir açıklama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için tüm hazırlıklar tamamlandığını ve okulların sorunsuz bir şekilde 19 Eylül 2016 Pazartesi günü açıldığını söyledi.

İlçede bu yıl eğitim öğretim yılında öğretmen sayısının geçen yıla oranla biraz daha güçlendiğini kaydeden Bayşar, “Öğretmen açığımız yok denilecek kadar bir seviyeye ulaşırken okul öncesi 60, Sınıf Öğretmeni , Branş Öğretmeni sayısı 166 olmak üzere toplam öğretmen sayımız 28 ücretli öğretmenler beraber 607 oldu. 67 İdareci ve diğer personellerle birlikte 674 çalışanımız oldu.” dedi.

‘2016- 2017 öğretim yılında ilçemiz devlet okullarında 11.706 öğrenci öğrenim görmeye devam ederken Böylece örgün eğitim kurumlarımızda toplamda 674 öğretmen ve idareci , 11 706 öğrenci aktif olarak eğitim görmektedir.’ diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, “Kağızman genelinde bir okulumuzun dışında, diğer okulumuz ikili eğitim yapmazken tüm okullarımız normal eğitim yapmaktadır. İlçemizde halen 3 bağımsız anaokulu,34 ilkokul, , 29 ortaokul, 1 imam hatip ortaokulu ve 4 de lise ve dengi okul bulunmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan ilçede sınav sonuçlarının başarı oranlarındaki artışı ortaya koyduğunu ve her geçen yıl başarı grafiğinin biraz daha fazla üst seviyelere çıktığını dile getiren Bayşar, şunları söyledi; “Her yıl eğitim ve başarı grafiğini yükseltmeyi hedefleyen ilçemiz, bir önceki yıl TEOG ve LYS yerleştirme sonuçlarıyla da yüzleri güldürdü. Her iki sınavda da birçok öğrencimiz Türkiye derecesi yaparak ülkemizin güzide okullarına yerleşmişlerdir. TEOG’ ta da başarılı bir yıl geçiren ilçemiz öğrencileri, çevre ilçe, il ortalamalarının üstünde bir başarıya imza atmışlardır. Ortaokul ve liselere yönelik yetiştirme ve destekleme kursları hazırlıkları tamamlandı. Bu bağlamda Lise ve Ortaokulumuzda yetiştirme ve destekleme kursu açılırken, mezun öğrencilerimiz içinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda LGS ve LYS’ye yönelik kurslar açılmıştır.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler