Kağızman İftar Çadırı 12. Yılında

Kağızman İftar Çadırı 12. Yılında

Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper tarafından her yıl düzenli olarak Ramazan ayında kurulan İftar Çadırı 2005 yılından beridir iftar sofralarıyla fakirlere, kimsesizlere, yüksek okul öğrencilerine yemek veriyor.

Sait KÜÇÜK / KARS MANŞET

Kağızman Belediye Düğün Salonu’nda iftar çadırını kuran Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper, hayırseverlerin yardımlarıyla her gün yemek hazırlatarak iftar yemekleri verdiklerini belirtiyor. Ancak bazı günler hayırseverlerin destek vermediklerini ve yemek masraflarının kendi cebinden karşılandığını belirtiyor.

Bu konuda konuşan Sedat Toper şöyle dedi: 11 gündür iftar çadırında halka yemek hizmeti veriyoruz. Günde üç çeşit yemek çıkarıyoruz. Kağızman Kaymakamlığı’ndan, Belediye Başkanlığı’dan, işadamlarımızdan, esnaflarımızdan, sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz. Bu halka hizmettir. Hayır işidir. Hayır yolunda atılan bir adım mübarek, kutlu adımdır.

Belediye Başkanımız Nevzat Yıldız sağ olsunlar, bize iftar çadırı için yer tahsisi yaptılar. Belediye Düğün Salonu’nda 11 gündür yemek veriyoruz. Ekibimle, Cesim Abaylı ustayla, Bülent ustayla, Erol ustayla birlikte çalışıyoruz. Yemekleri çıkarıp dağıtıyoruz. Ağırlık öğrencilerden oluşuyor, kimsesiz, fakir halkımızdan da geliyorlar. İnşallah hayırseverlerin sayesinde bu ramazan ayını iftar çadırında yemekli geçereceğiz, diye konuştu.

İki gündür yemeklerin Sedat Toper tarafından karşılandığını ve hayırseverlerin, Kağızman doğumlu Kars Milletvekili Bakan Ahmet Arslan’ın, Kağızman Kaymakamı’nın, Belediye Başkanı’nın da katkılarını beklediğini belirten Cesim Abaylı usta da şöyle konuştu: ben iki gündür yemekleri etsiz yapıyorum. Bu duruma üzülüyorum. Çünkü yemeğe tadı kazandıran ettir. Şu anda dernek başkanımız bunu karşılama gücüne sahip değil. Kağızmanlı işadamlarının, hayır severlerin, yetkililerin bu hayır işine el atmaları lazım, diyerek görüşlerini belirtti.

İftar Çadırı’na ziyarete gelen Kağızmanlı Halk Şairi Samihi mahlaslı Abdurrahman Tepe ise Ramazan ayı için şöyle konuştu. Ben de bir halk şairi olarak bu hayır işine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçin insanları kutluyorum. Sedat Toper bu işe öncülük yapıyor. Sağ olsun. İşadamlarımız, hayırseverler destek veriyorlar. Allah herkesin hayrını kabul eylesin. Belediye Başkanı Nevzat Yıldız yer tahsisi yapmış, ona da teşekkür ediyorum. Bu zaten islamın ruhundan gelen bir adettir. Tekrar diyorum ki bu hayır işini hazırlayanlardan Allah yüz bin defa razı olsun. Bir Müslüman olarak, bir halk şairi olarak diyorum ki: Ramazan Ayı: Rahmet kapısı açılır/Gufran ayı Ramazan’da/Göklerden nurlar saçılır/Kuran ayı ramazanda.. Teravihler bol kılınır/Hayır dualar alınır/Tuba dalları salınır/Şükran ayı Ramazanda..Müslümanlar kenetleşir/Gönüller hep bütünleşir/Ruh manayla özdeşleşir/Canan ayı Ramazanda..Bu ayda inmiştir Kuran/Alem onunla buldu can/Odur on bir aya sultan/Furkan ayı Ramazanda..Kahrolur iblisi lanet/Doruğa erişir nimet/Yaranlar eder ülfet/İrfan ayı Ramazanda..SAMİHİ gel eyle vefa/Sene de gelir bir defa/Müminler ederler sefa/Hizan ayı Ramazanda.. adlı şiirini okudu.

Kağızman İftar Çadırı’ her gün olduğu gibi 6 Haziran 2017 Çarşamba günü de doldu taştı. İftara katılan misafirler dualar ederek iftarlarını açtılar. Bugün çıkan yemekler Kağızman Ayran çorbası, taze fasülye yemeği ve makarna idi. Yanında kola ve fanta sunuldu.

kagizman-iftar-cadiri-12.-yilinda-(1).jpgkagizman-iftar-cadiri-12.-yilinda-(2).jpgkagizman-iftar-cadiri-12.-yilinda-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler