Kağızman İftar Çadırı 9. yılına girdi

Kağızman İftar Çadırı 9. yılına girdi

Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Kağızman'daki iftar çadırı 9 yıldır benim girişimlerim ve çabam sayesinde kuruluyor."

Kağızman İftar Çadırı 9. yılına girdi

2014 Ramazan ayında Belediye Düğün Salonu’nda kurulan Kağızman İftar Çadırı 9. yılına girdi. Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper’in önderliğinde, Kağızman Belediye Başkanları’nın, Kağızman Kaymakamlarının ve işadamlarının sayesinde her yıl Ramazan ayında kurularak kimsesiz, yetim, öksüz ve fakir insanların Ramazan’da iftarını sıcak bir çorba, sıcak bir yemek ile açmasına vesile olan iftar çadırının bu yıl 9. ncusu kurularak devamlılığı sağlanmış oldu.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’ın, Kağızman Kaymakamı Kemal Duru’dan ve Kağızmanlı ve Kağızmanlı olmayan işadamlarından destek alarak bugüne geldiklerin belirten Kağızman Gençlik Derneği Başkanı Sedat Toper duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Kağızman’daki iftar çadırı 9 yıldır benim girişimlerim ve çabam sayesinde kuruluyor. Bundan 9 yıl önce Kağızman’da ne taziye çadırı vardı ne de iftar çadırı vardı. Ben 7 yıl çok zorluklar çekerek bu noktaya getirdim. Son iki yıldır ilçe kaymakamlığı destek oluyor. Sayın kaymakamımız Kemal Duru’ya teşekkür ederim. Bu Kağızman iftar çadırına tabiî ki herkes destek olacak. İmkânı olan herkes desteğini yapacak. Ne yazık ki bazı söylentilere göre bu çadırı ben kurmamışım. Ve ben burada hizmet yapmıyorum gibi bir hava estiriliyor. Ben bu ortamın oluşması için dokuz yıl boyunca çok bedel ödedim. Çok şükür her akşam bazen 300, bazen 400 kişiye yemek veriyorum. Kim veriyorsa, destek oluyorsa Allah razı olsun. Ama bu çadır Kağızman Gençlik Derneği tarafından kurulmuş olup herkes tarafından destek alan bir çadırdır. Burada beş personelle çalışıyorum. Tam üç gündür kendi imkânlarım ile bu yemeği çıkarıyorum. Sırf akşam gelip burada yemek yok denmesin diye. Bu duyguyu sadece bu işin içinde olanlar bilir. Kağızman basınına da desteklerinden dolayı teşekkür ederim, diye konuştu.  Sait KÜÇÜK

Önceki ve Sonraki Haberler