Kağızman İmam Hatip Ezan Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Kağızman İmam Hatip Ezan Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Kağızman Anadolu İmam-Hatip Lisesi il genelindeki tüm imam-hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

Merkez Hacı Kağızman Camii İmam-Hatibi Halil Karabıyık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Suat Güner’in açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşması ile Kağızman İlçe Müftüsü Yakup Belen kürsüye geldi. 

Belen, dinimizde ezanın öneminden ve ilk müezzin Hz. Bilal’den bahsederek katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Bu konuşmalardan sonra yarışmaya geçilerek öğrenciler teker teker sahneye gelerek performanslarını sergiledi. İlçe müftüsü Yakup Belen ve özel davetli olarak programa gelen Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Hüseyin Doğan ve Yrd. Doç. Dr. Alparslan Kartal oluşan seçici kurul, öğrencilerin sahnedeki performanslarını değerlendirdi. Bu değerlendirme sonucunda Sarıkamış Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ercan Yıldırım isimli öğrenci il birincisi oldu. Selim Osman Bakırcı Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Sinan Erdağ ikinci, Kağızman Anadolu İmam-Hatip Lisesinden İbrahim Yıldırım ise üçüncü oldu. Dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilerek hepsi teker teker tebrik edildi.

Ödül töreni sonrası ilahi sanatçısı Vesim Aras sahneye gelerek eserlerini seslendirdi. Katılımcılara ilahileriyle unutulmaz anlar yaşattı. İlahi dinletisi sonrası güzel dileklerle program sonlandırıldı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler