Kağızman Kaymakamı İmamlarla Bir Araya Geldi

Kağızman Kaymakamı İmamlarla Bir Araya Geldi

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman’da görev yapan imamlar ve müezzinlerle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kağızman Halk Eğitimi Merkezinde ilçe merkezi ve köylerde görevli kadrolu imam ve müezzinlerle bir araya gelen Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, imam ve müezzinlerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sundu.

Kaymakam Öter, din görevlilerinin toplumda büyük bir saygı gördüğünü dile getirerek, “Bu nedenle her zaman olduğu gibi din görevlilerinin milli birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürmelerini, bağımlılık yapan her türlü kötü alışkanlıklardan gençlerimizin uzak tutulması yönünde çalışmalar yapılmasını istiyoruz.” dedi.

İslam dininin bir yaşam felsefesi olduğunu belirten Kaymakam Öter, bunun için de din görevlilerinin vazifesinin sadece namaz vakitleri ile sınırlı olmadığını söyledi.

Kaymakam Öter, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Din görevlilerimizin her zaman her yerde toplumu aydınlatma gibi bir vazifeleri vardır. Bir köyde, bir mahallede bir vatandaşımız aç ve susuz yatıyorsa bundan imamlarımız da sorumludur. İmam toplumda her işte önder ve rehberdir. Görev yaptığı yerde hem dini hem de devleti temsil eder. Bu bakımdan imamlarımızın hem dini hem de milli sorumlulukları vardır.”

kagizman-kaymakami-imamlarla-bir-araya-geldi-(1).jpgkagizman-kaymakami-imamlarla-bir-araya-geldi-(2).jpgkagizman-kaymakami-imamlarla-bir-araya-geldi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler