Kağızman kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi

Kağızman kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kars'ın Kağızman İlçesine bağlı Dibekkaya Köyü kırsalında aralarında terör örgütünün bölge sorumlusunun da olduğu 5 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yıldırım 3 Operasyonu kapsamında; Kars'ın Kağızman ilçesi Dibekkaya köyü kırsalında; İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando birliklerince gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 5 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Etkisiz hale getirilenler arasında terörden arananlarda 500 bin TL'ye kadar ödülle Gri kategoride yer alan terör örgütünün sözde bölge sorumlusu olan "Hogir" kod adlı Muhammet Taşçı, 2 milyon TL'ye kadar ödülle Turuncu kategoride yer alan "Amed Sorhin" kod adlı Benazir Yılmaz ve 500 bin TL'ye kadar ödülle Gri kategoride yer alan "Karker" kod adlı Mehmet Emin Delen'in olduğu tespit edilmiştir.

Operasyonda; MLKP terör örgütünün Karadeniz açılımı grubunda faaliyet yürüten "Metin" kod adlı Koray Aspir'in yanı sıra bölücü terör örgütünde sabotajcı olan "Hevi Torhildan" kod adlı Dilan Olğun isimli teröristler de ölü olarak ele geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kars Kağızman'da kahramanlarımız, 1'i Turuncu, 2'si Gri Kategoride (biri bölge sorumlusu) 5 teröristi, bu ülkeye bir daha kötülük yapamayacak şekilde etkisizleştirdi. Allah jandarmamızı, polisimizi var etsin. Giresun'da sel bölgesindeyiz diye mücadelemiz aksar mı zannettiniz" notunu düştü.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise "

İlimiz Kağızman ilçesi Dibekkaya Köyü Yumaklar Deresi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde yakın hava desteği ve SİHA ile icra edilen operasyonda;1'i Turuncu, 2'si Gri kategoride arandığı tespit edilen toplam (5) BTÖ mensubu (3'ü erkek 2'si kadın) silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

BTÖ mensuplarının üzerinde ve operasyon bölgesinde tespit edilen yaşam alanları içerisinde; 3 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 9 adet El Bombası, 10 adet M-16 P.Tf. Şarjörü, 1 adet Termal Kamera, 1 adet Gündüz Görüş Dürbünü, 1 adet Yaesu Büyük Telsiz(Sabit Kullanılabiliyor), 1 adet Yaesu El Telsizi ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü ile mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler