Kağızman Müftülüğü, Diyanet Okuma Salonu Açtı

Kağızman Müftülüğü, Diyanet Okuma Salonu Açtı

Kağızman İlçe Müftüsü Yakup Belen, Kağızman'da Diyanet Okuma Salonunu hizmete açtı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Diyanet İşleri Başkanlığı Camilerde Okuma Salonu oluşturma projesi kapsamında çalışmalara başlayan Kağızman İlçe Müftüsü Yakup Belen ilk olarak Şahindere Mahallesi Hacı Kağızman Caddesinde ilçe halkına hizmet verecek Diyanet Okuma Salonunu hizmete açtı. 

İlçe halkına her gün sabah 10:00’dan gece saat 20:00’e kadar hizmet veren Diyanet Okuma Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan bir kütüphane ve gelen ziyaretçilere istedikleri her an çay ikramı da yapmaktadır. İlçe Vaizi Mehmet Demirden tarafından Pazartesi ve Perşembe günleri Açık Öğretim İlahiyat ve İlitam’da okuyan din görevlisi ve isteyen arkadaşlara klasik usul Arapça kursu verilmekte olan okuma salonunda Salı ve Çarşamba günleri öğlen namazından sonra kuran'ı kerim dersi İlçe Vaizi Mehmet Demirden tarafından veriliyor. Pazar günleride yatsı namazından sonra isteyen herkese din görevlilerince sohbet verileceği belirtildi. 

Öte yandan hafta içi hergün 15.00 ile 17.00 saatleri arasında okula giden çocuklara Kuran'ı Kerim ve ahlak dersi yine Kağızman İlçe Vaizi Demirden tarafından veriliyor.

kagizman-muftulugu,-diyanet-okuma-salonu-acti-(1).jpgkagizman-muftulugu,-diyanet-okuma-salonu-acti-(2).jpgkagizman-muftulugu,-diyanet-okuma-salonu-acti-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler