Kağızman MYO'da "Başarı" Konferansı Düzenlendi

Kağızman MYO'da "Başarı" Konferansı Düzenlendi

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kafkas Üniversitesine bağlı Kağızman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen “Başarı” konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Ali ÇELİK / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi Kağızman Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüseyin Sula, konuşmacı olarak davet edildi. Konferansta açılış konuşması yapan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı, ulusal, özelde ise yerel kalkınmanın sağlanmasında kurumların, kurumsal altyapının ve kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Aykırı, kurum ve kuruluşundan bu programla Kağızman MYO ve Kağızman UBYO birimleri olarak Kağızman Belediyesinin desteğini her daim yanlarında hissettiklerini, bu destek ve işbirliğinin  Başkan Nevzat Yıldız döneminde ise daha yukarı seviyelere çıktığının altını çizdi.

Konuşmasında başarı kavramına da kısaca değinen Yrd. Doç. Dr. Murat Aykırı, başarının birçok tarifinin olduğunu, bu tanımlar içerisinden belki de en güzelinin “İyi bir insan olabilmek” şeklinde yapılan tarif olduğunu ifade etti. Başarılı olma yolunda gösterilen azim ve karalılığın önemine vurgu yapan Aykırı, başarının kazanmak veya kaybetmek anlamına gelmediğini, asıl önemli olan şeyin insanın elinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışması olduğunu söyledi.

Aykırı’dan sonra söz alan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ise yaptığı konuşmada; Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ardından da Üniversiteye ve üniversite öğrencilerine bugüne kadar olan desteklerinin bundan sonraki dönemde de devam edeceğini söyledi.

Yıldız, üniversite yönetimi ile zaten var olan ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirileceğini ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlemek suretiyle üniversite öğrencileri ile sık sık bir araya gelmek ve onların sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek arzusunda olduklarını ifade etti.

Kurum amirlerinin kısa konuşmalarının ardından kürsüye, konuşmacı olarak davet edilen Erzurum Müftüsü Hüseyin Sula çıktı. Sula yapmış olduğu konuşmasında, “Başarı” kavramını İslami açıdan ele alarak, İslam dininin ilk emrinin “Oku” olduğuna dikkat çekti. Başarılı olmak adına okumanın, okuduğunu anlamanın ve öğrenilen şeylerin doğru bir şekilde hayata tatbik edebilmenin önemine değinen Sula, Kur’an-ı Kerim’den ve Hz. Peygamberin hayatından vermiş olduğu çeşitli örneklerle öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlatmaya çalıştı.

Oldukça verimli geçen program; Kağızman Belediye Başkan Yardımcısı Bican Veysel Yıldız tarafından öğrencilere hediye edilen kitapların dağıtımı ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ile son buldu.

kagizman-myoda-basari-konferansi-duzenlendi-(1).jpgkagizman-myoda-basari-konferansi-duzenlendi-(2).jpgkagizman-myoda-basari-konferansi-duzenlendi-(3).jpgkagizman-myoda-basari-konferansi-duzenlendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler