Kağızman MYO'da belge töreni

Kağızman MYO'da belge töreni

Kars Kağızman Meslek Yüksek Okulu'nda çeşitli kurslara katılan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Kağızman MYO'da belge töreni

Kars Kağızman Meslek Yüksek Okulu’nda çeşitli kurslara katılan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törene Kağızman Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim görevlisi ve Müdür Yardımcısı Yunus Zengin, MYO Öğretim görevlisi Murat Aykırı, Personel Müdürü Engin Çakmakcı kursiyerler ve kursiyer aileleri katıldı,

Belge töreninde bir konuşma yapan MYO Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı Yunus Zengin, sertifakaların önemine değinerek şunları söyledi:

“Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İşkur ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen kurslara katılarak başarı elde eden Kursiyerlerin sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Son dönemlerin önemli kavramlarından biri olan girişimcilik, gerek ekonomik gerekse sosyal alanda önemli sonuçların elde edilmesinde aktif rol oynamaktadır. 1990’lı yıllardan itibaren tüm dünyada etkisini her yönüyle hissettiren küreselleşme süreci ile birlikte teknolojide, ekonomide ve sosyal alanda hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Yaşanan bu değişim işletmeleri, sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmeleri için bir yandan ürün farklılaşmalarına, öbür taraftan da farklı faaliyetlerde bulunmaya zorlamaktadır. Yapılacak tüm bu eylemler girişimciliğin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Küresel bir köy halini alan dünyada serbest piyasa mekanizması içerisinde girişimcilik dinamik bir boyut kazanmıştır. Girişimciler, ekonominin canlılığını sağlayan lokomotif konumunda olup, müşterilerin düşüncelerinden yararlanarak ya da yaratıcılıklarını kullanarak yeni ürün ve hizmetlerin üretilip piyasaya sunulmasında, yeni pazarların gelişmesinde öncü rol üstlenmektedirler. Bu özellikler girişimcilerin, var olan ile yetinmedikleri, sürekli olarak yenilik arayışında oldukları, değişime önderlik yapmayı kendilerine görev bilen kişilerdir. Bu nedenle bir ülkenin ya da bölgenin sahip olduğu girişimcilik gücü, o ülkenin ya da bölgenin ekonomik gücünü de ortaya koymaktadır. Dolayısıyla girişimcilik gücünün yüksek olması bölgelerin ve ülkelerin ekonomik gücüne olumlu yansıyacağı aşikârdır

Girişimcilik ekonomik büyümede önemli bir aktör olmakla birlikte, işsizlik sorununun çözümünün de önemli bir bileşenidir. Ekonomik kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak düşük üretkenlik alanlarından yüksek üretkenlik alanlarına aktarılmasında etkin rol oynamaktadır.

Günümüzde işletmelerin karşılaşmış oldukları en önemli sıkıntılardan bir diğeri ise kalifiye eleman sıkıntısıdır. Bu sorun Ülkemizin genel sorunu olmakla birlikte bölgemizde ve özellikle Kağızman ilçemizde daha sık yaşanan bir sorundur. İşletmelerin rekabet sürecinde rekabet avantajı elde etmesi nitelikli, araştırmacı, sürekli sorgulayıcı ve kendisini sürekli olarak yenileyen, iletişim becerisine sahip iş gücüne bağlıdır. İş gücü değeri yüksek olan işletmelerin başarılı olma şansları daha yüksek olacaktır. 

Bu vesile ilgili kurumların çabaları ile hazırlanmış olan Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleştirmiş olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik eğitimi, Satış Görevlisi ve Bilgisayar İşletmenliği kurslarında, Kağızman ekonomisine katkı sağlayacak proje ve fikirlerin hayata geçirilmesi, işletmelerin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılama, bilgi ve iletişim sürecini etkin kullanabilen alanlara yönelik kurslar başarıyla tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları verilmiştir”

Konuşmaların ardından belge sahiplerine belgeleri verildi ve topluca hatıra fotoğrafları çektirildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler