Kağızman satranç ilçe temsilciliği geleceğe ilk hamleyi yaptı

Kağızman satranç ilçe temsilciliği geleceğe ilk hamleyi yaptı

Altay, “Düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz turnuvalarda gönüllü olarak görev alan hakem arkadaşlarımla beraber her geçen gün çok daha fazla kişiyi, satranca yönlendirip ailemizi büyütmek istiyoruz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Türkiye Satranç Federasyonu Kağızman İlçe Temsilciliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 16-17 Nisan 2022 tarihinde 2008-2015 arası doğumlulardan 185 kişinin katıldığı büyük bir organizasyonla Türkiye Satranç Federasyonu bünyesinde düzenlemiş olduğu Kağızman’daki Satranç Turnuvasıyla geleceğe ilk hamleyi yaptı.

Türkiye Satranç Federasyonu Kağızman İlçe Temsilcisi Fesih Altay “İlçemizin İl merkezine uzak oluşu nedeniyle sporcularız yapılan satranç turnuvalarına katılamıyordu. Satranç turnuvaların Kağızman İlçemizde yapılması için Satranç Hakemleri Yetiştirme Kursu açılarak 13 hakemin yetişmesi sağlandı, ardından Satranca ilgi duyan çocukların Lisanslı Sporcu olarak kayıtları oluşturuldu. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası” adıyla ilk turnuvaya sporcuların kayıt işlemleri için rehberlik edildi.

Satranç, sevgili çocuklarımızın gerek analitik düşünme gerekse stratejik planlama becerilerini geliştirip hayatları boyunca karşılaşacakları sorunları daha pratik çözmelerine yardımcı olan bir düşünme sporudur. Sevgili çocuklarımızı günümüz teknolojisinin zararlarından korumak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve akademik başarılarını arttırmak için; seçenekler arasında doğru olanı bulma, planlama, analiz etme, imgeleme, karar verme gibi kişisel becerilerini de ortaya çıkarmayı hedefleyerek ilçemizde satranç turnuvaları düzenleyerek, bu  şekilde katkı sağlamayı kendimize görev adettik. Düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz turnuvalarda gönüllü olarak görev alan hakem arkadaşlarımla beraber her geçen gün çok daha fazla kişiyi, satranca yönlendirip ailemizi büyütmek istiyoruz. Umarım ki her geçen gün spora teşvik ettiğimiz kişi sayısı artar. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz ilk turnuva geleceğimizin teminatı çocuklarımızın katılımıyla başarı ile sonuçlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düşündüğümüzden dolayı katılımı doğum tarihleriyle sınırlı tutmamıza rağmen 186 katılımcı, bizlerin heyecanına ortak oldular. Kağızman Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz iş birliği ile başlatmış olduğumuz çalışmalarımıza en başından beri desteklerini esirgemeyeceklerini ifade eden İlçemiz Kaymakamı Sayın Hamza Türkmen teşekkürlerimizi arz ediyorum. Her türlü iş birliği sağlayan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Alaaddin Karagöl’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bünyesinde katkısı olan çok değerli öğretmenlerimize ve diğer satranç sporuna ve sporculara değer veren diğer tüm kurum yöneticileri ve çalışanlarına Ayrıca uzun bir zamandır gönüllü olarak görev alan, çok efor ve mesai harcayarak İl Merkezindeki faaliyetleri yürüten ve yakından ilgilenen en önemlisi bu hususta bizlerin cesaret kaynağı olan Kars TSF İl Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Emine Atakişi ve İl Temsilcisi Yardımcısı Bora GÜRBÜZ’e ve Çok değerli Hakemlerimize, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Katılım sağlayan genç sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. ”dedi.

Dört ayrı kategoride düzenlenen ve iki gün süren, Fesih Altay, Murat Demirci, Arif Çalışkan, Aslıhan Aksoy,Damla İrgali, Elmas İşçi,Erkan Şafak,Gözde Cevizci,Güler Gün,Mehmet Çakmakçı,Müşarref Tuğçe Elmacık,Seda Güven ve Veli Karagöl’ün Hakem olarak görev aldıkları satranç turnuvasında başarılı olan her kategorideki ilk üç sporcu ile her kategorinin en başarılı kadın sporcusu madalya ile ödüllendirildi.

2008-2009 yaş kategorisinin 1’incisi Yiğit Toper’e

2010-2011 yaş kategorisi  1’incisi İbrahim Aslan’a

2012-2013 yaş kategorisi  1’incisi İpek Kükürt’e

2014-2015 yaş kategorisi  1’incisi Umut Altay’a ödüllerini  veren İlçemiz Kaymakamı Hamza Türker “Satranç turnuvasına kendine özgüveni tam, yetenekli kişiler katılabilir. Turnuvaya katılma cesareti gösteren 186 sporcumuzu kutluyorum. Buradaki 186 sporcu kendileri gibi satranç oynayan insanları tanıdılar. Bu nedenle önümüzdeki yarışmalara daha iyi çalışarak hazırlanacaklar. Ayrıca günümüz teknolojisinin zararlarından çocuklarını koruyarak, destekleyerek  sabır gösterdiklerinden anne ve babaları tebrik ediyorum. Bu Satranç Turnuvasını organize eden başta Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Fesih Altay’a, emek eden hakemlerimize ve diğer paydaşlara teşekkür ederim. Ayrıca dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”diyerek açıklamalarda bulundu.          

Diğer sporcularda ödüllerini ödül törenine katılan kurum amirlerinin elinden aldı.  Ödül töreni programına İlçe Kaymakamı Sayın Hamza Türker, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ, İlçe Jandarma karakol Komutan Cumali Arduç. Kars TSF İl Temsilcisi Yardımcısı Bora Gürbüz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Alaaddin Karagöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü S.Suat Güner, İlçe Tarım Müdürü Bekir Çapan, Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ekrem Efe, İlçe Tapu Müdürü İbrahim Kararurt ve sporcular  ile sporseverler katıldı.

kagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(1).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(2).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(3).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(4).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(5).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(6).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(7).jpgkagizman-satranc-ilce-temsilciligi-gelecege-ilk-hamleyi-yapti-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler