Kağızman ve Sarıkamış'ta 19 Mayıs coşkusu

Kağızman ve Sarıkamış'ta 19 Mayıs coşkusu

Kars'ın Kağızman ve Sarıkamış İlçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kağızman İstiklal alanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Garnizon Komutan binbaşı Ahmet Karaçam, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, gençlerin ve halkın bayramını kutladılar.

Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Çolpa, Emniyet Müdürü Halil Uludağ,Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakcı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan,Ak Parti Kağızman İlçe Başkanı Nesim Eyidoğan, Ak Parti Kars İl Genel Meclis Üyei Mehmet Demir,İlçe Protokolü  ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Sentetik Futbol Sahası’nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Alaaddin Karagöl günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Halk oyunları gösterisi, halat çekme yarışması, bayrak yarışları eşliğinde devam ederken Kağızman Halk Eğitimi Merkezi ve Kafkas Meslek Yüksek Okulu tarafından, muaytai wushu ve boks  gösterisi de alanda renkli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu. Program, ‘19 Mayıs  Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’ ile ilgili çeşitli dallarda (şiir, kompozisyon, resim, atletizm) dereceye giren öğrencilerin ilçe protokolü tarafından ödüllendirilmesi ve türküler eşliğinde halay çekilmesi ile  birlikte sona erdi.

Sarıkamış'ta düzenlenen tören ise, Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Koçak’ın çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına atılan ilk adımın 19 Mayıs 1919 tarihinde atıldığını belirtti. 

Koçak, Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıldönümünün gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Ali Koçak, Koçak, “19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tarih sahnesinde emperyalist güçler karşısında yüce Türk milletinin şaha kalkışıdır. Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. "Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. “diyen Atatürk’ün değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.

Unutmayınız ki sizler, Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Sözde değil bu özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarında dereceye giren sporcuların ödülleri protokol üyelerince verildi. 

Törene, Protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

kagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(1).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(2).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(3).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(4).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(5).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(6).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(7).jpgkagizman-ve-sarikamista-19-mayis-coskusu-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler