Kağızman, Yeni Devlet Hastanesine Kavuşuyor

Kağızman, Yeni Devlet Hastanesine Kavuşuyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katkılarıyla 2017 yılında temeli atılan Kağızman ilçesine 100. yataklı Devlet hastanesinin inşaatı tamamlanarak faaliyete girdi.

Eski Devlet hastanesi yetersiz kalınca Hastane idari kısmı taşınmaya başlandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın desteğiyle Sağlık Bakanlığının ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde başlattığı ülkemizde insan öncelikli hizmetler kapsamda yataklı tedavi hizmetlerinin kalitesinin artırılması için Kağızman ilçesinde yapımına 2017 yılında başlandı. 2018 yılında yapımı tamamlanacak olan 100 yataklı Kağızman Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında, hizmet vermek üzere Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü öncelikle taşınıp faaliyete başlayacağı bildirildi.

Nitellikli tam donanımlı 100 yataklı Kağızman Devlet Hastanesi inşaatı yapımı TOKİ tarafından 17 milyon TL’ye ihale edilen hastanesinin iç donanımlarıyla birlikte 30 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

11 bin 50 metre kare kapalı alana sahip 5 katlı içerisinde acil servis, doğumhane, 4 masa ameliyathane, mutfak, laboratuar, çamaşırhane, klima, santral, sığınak, depo, yemekhane, kafeterya ve mescidi de bulunan 100 yataklı devlet hastanesinin tam donanımlı ve modern bir hastane olacağı belirtildi. Kağızman'da yapılacak olan 4 yıllık hemşirelik fakültesinin yapılması nedeniyle 100 yataklı Kağızman Devlet Hastanesi bir sağlık kampusu haline geleceği ifade ediliyor. 

kagizman-yeni-devlet-hastanesine-kavusuyor-(2).jpgkagizman-yeni-devlet-hastanesine-kavusuyor-(4).jpgkagizman-yeni-devlet-hastanesine-kavusuyor-(1).jpgkagizman-yeni-devlet-hastanesine-kavusuyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler