Kağızman, Yeni Yılda Daha Yaşanılır Olacak

Kağızman, Yeni Yılda Daha Yaşanılır Olacak

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, geride bıraktığımız 2015 yılını değerlendirerek, 2016 yılında yapılacakları yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Tacettin DURMUŞ / KAĞIZMAN

2016 yılının hayırlar getirmesini dileyen Başkan Yıldız, 2 yıllık görev süresi boyunca ilçede birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, bu yılda yeni projelere imza atacaklarını söyledi.

2016 yılının milletimize, devletimize, ülkemize ve Kağızmanımıza hayırlar getirmesini dileyen Yıldız, hep birlikte millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız temennisinde bulundu.

VATANDAŞLARA DA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR!

Basında yer alan ‘Kar Temizlenmesi Yapılmıyor’, ‘Çöpler Alınmıyor’ gibi haberlere ilişkin olarak da açıklamada bulunan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız: “Tüm yurtta olduğu gibi Kağızman ilçemizde çetin kış şartları yaşanıyor. Kar nedeniyle tüm ekiplerimiz ilçemizde vatandaşlarımız mağdur olmaması için yoğun olarak temizlik çalışması yapmakta olup, yeterli araçlarımızla mahalle aralarını da temizlemiş ve temizlemeye de devam ediyor. Bazı vatandaşlarımızdan özellikle isteğimiz her mahallede çöp konteynırlarımız var. Çöplerini çöp kutularının içine atarlarsa araçlarımız gelinceye kadar çöpler dağılmamış olup, çevrede de çirkin görümüne sebebiyet vermemiş oluruz.” Dedi.

2015 YILINDA, KAĞIZMAN!

Kağızman Belediyesinin 2015 yılını atılım dönemi, gelişim dönemi ve güzelleşme dönemi olarak yaşadığı belirten Başkan Yıldız: “2015 yılında Kağızman Belediyesi olarak ciddi hizmetlerin altına imza attık ve bu hizmetleri halkımızın hizmetine sunduk. 2015 yılında mahallelerde altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmış bulunmaktayız. Çevre temizliği çalışmaları yapılmış ve modern kaldırım ve güzel bir görünüm sunarak Kağızman halkının hizmetine sunduk. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi ‘kanal çalışması yapıp, sulama su kanallarını yenileyeceğiz’ demiştik. Bu girişlerden ikisinin yenilenme çalışmalarını tamamladık. Eksik kalan kanallarımızı da, 2016 yılının başlarında bitireceğiz. ‘Sulama ve su sıkıntısını en aza indireceğiz’ demiştik. Bazı mahallelerimizde sondaj çalışması yaptık, kuyularımızı açtık, ihale yapılarak dalgıç motorlarını yerleştirerek. Kağızman halkının sulama suyunu bir nebzede olsa çözüme kavuşturacağız. Bazı mahallelerimizin bozuk olan yollarını 2016 Nisan ayında başlatacağımız çalışma ile asfaltlanmasını gerçekleştireceğiz. Bu asfalt çalışması da tamamlandığında seçimden önce vermiş olduğumuz sözlerimizin arkasında olduğumuzun da altını çizmek istiyorum.

 "2015 YILINDA ÇOK SAYIDA TESİS YAPTIK"

2015 yılına baktığımızda Kağızmanımız tesisleşme açısından Hayvan Pazarından, Mezbahaneye, Sosyal Salonlarımızdan, Kapalı Pazar Yerlerimize kadar birçok alanda Kağızman Belediyesi olarak hizmet ürettik ve inşallah 2016 yılında da tamamlayarak halkımızın kullanımına sunacağız. Bunların yanı sıra yollarımızın, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, yağmur suyu şebekelerinin yenilenmesi, kanalizasyon hatlarının yapılması, altyapısı yetersiz olan yerlerin yeterli hale getirilmesiyle ilgili birçok alanda hizmet ürettik

"KENT BİLGİ SİSTEMİ HİZMETE SUNULUYOR"

Kağızman Belediyesi'nin de alt yapısını güçlendirerek projesini hayata geçirmek üzere gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu düzenleme ile Kent Bilgi Sistemini de Kağızmanlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Kağızman Belediyesi 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da çok ciddi hizmetlerin altına imza attı. Dışarıdan gelen insanlarımız Kağızman bir yılda çok değişmiş diyor. Bizlerde gezip gördüğümüz zaman Kağızman'ın tarihinde olmadığı kadar değiştiğini önemli hizmetlere kavuştuğunu görebiliriz.

"YENİ YERLEŞİM ALANLARI OLUŞTURDUK"

Kentsel Dönüşüm Projesinin Kağızman'ın aksını değiştireceğini ifade eden Başkan Yıldız, "Kağızman Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili gerekli olan adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde buraya da ilk kazma vurularak yapımına başlanacak.” müjdesini verdi.

"SÖZDE DEĞİL, ÖZDE SOSYAL BELEDİYECİLİK"

Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Kağızman Belediyesi'nin her alanda olduğu gibi sosyal alanda da halkımızın yanında olduğunun bilinmesini istiyoruz. Sosyal projelerimiz arasında bulunan, Kağızman Belediye Düğün Salonu sökülerek yerine modern bir Düğün Salonunun da bulunacağı bir tesis yapacağız. Bu tesisimizde özellikle köy ve kasabalarımızdan gelen, şehir merkezinden gelen öğrencilerimizi ağırlayacağız. Diğer bir yandan Aş Evi çalışmalarımız, buradan da evinde yemek yapamayan ihtiyacı olan hemşerilerimize günlük iki öğün olarak sıcak yemekler ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bunun dışında kuru gıda yardımlarımız da 365 gün ihtiyacı olan ailelere dağıtılıyor. Elimizden geldiği kadar tüm hemşerilerimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz. Bu yapılan çalışmalarda gerek Kağızman Kaymakamlığımız gerek Kağızman Belediyemiz olmak üzere gerekli yardımlar her platformda yapılıyor ve yapılmaya da devam edecektir.

ÖNÜMÜZE BAKALIM!

Bir çok hizmet anlatılabilir, gerek kaldırımlar gerek refüj çalışmaları gerek sinyalizasyon, asfalt, kilitli taş gibi bir çok hizmeti sayabiliriz ama bunlar yapıldı. Bu çalışmalar şimdi geride kaldı. Bundan sonra ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız onları yapmaya gayret göstereceğiz.

 "2016 YILINDA DA YENİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR"

Kağızman’da 2016 yılında da birçok projeler olduğu belirten Kağızman Belediye Başkanı Yıldız, bu projeleri şöyle sıraladı:

1- KAĞIZMAN OTOBÜS GARAJINA KAVUŞUYOR

Kağızman Belediyesi olarak asli unsurumuz olan zorunlu hizmetlerimizi büyük ölçüde yaptık. Kağızman'ın alt yapı sorununu çözdük. Ara sokaklarımızı da 2015 yılında tamamlayarak yol sorununu da tamamen 2016 yılının sonuna kadar çözmüş olacağız. Bundan sonraki süreçte Kağızman Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı farklı alanlara seferber ederek, Kağızman'ımıza hizmet etmeye çalışacağız. Kağızman'ımızda ağır vasıtaların, tır gibi araçların Kağızman Sanayi Sitesinin yanında yapacağımız otobüs terminalinin yanında, tır ve ağır vasıtalı araçların şehre girmemesi için Belediye kontrolünde girişler yapılacaktır

2- KAĞIZMAN DERESİ ÇEVRESİ DÜZENLENECEK

Bu projeyi de 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlayacağız. Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanımızla yaptığımız görüşme sonucu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile başlattığımız ortak çalışma ile Kağızman deresini yeniden projelendiriyoruz ve buranın Sıdık mevkiinden başlayarak, Köprübaşına kadar olan bölümün tamamını yeniden kenar duvarları ve içerisinde Kağızman Belediyesi'nin isale hattı olmak üzere yenileyeceğiz. Burayı biz son derece modern hale getireceğiz ve kesinlikle bu derenin içerisine evsel atıkların girmesini önleyeceğiz. Bu dereden sadece Sıdık Mevkiinden gelen temiz su akacak ve burayı güzelleştireceğiz. Kağızman'ımızın kanayan yaralarından bir tanesidir. Kağızman Belediyesi olarak bu kanayan yaraya bu günden başlayarak bir neşter vuruyoruz. İnşallah iki sene sonunda bu derenin ıslah edilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bu projede, Devlet Su İşleri Kars Şubesine, Devlet Su İşleri Iğdır Bölge Müdürlüğü'ne, Orman ve Su işleri Bakanımıza, Kars Milletvekillerimize bu konu da bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki 2016 yılında en önemli projelerimizden bir tanesi bu derenin projelendirilip ihale edilmesi.

3- 2016 YILINDA DA YENİ PROJELERİMİZİ HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Geçmiş yıllarda hizmete sunduğumuz projelerimize 2016 yılında da yenilerini ekleyerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Farklı projelerimiz var tabi bunlarla ilgili altyapı çalışmalarını uygulanabilirliği noktasında yapmamız gerekiyor. Bunları da gerçekleştirdikten sonra onları da önümüzdeki günlerde sırasıyla açıklamaya devam edeceğiz. Ben yeniden 2016 yılının ülkemize, milletimize, ilçemize hayırlı olmasını temenni ederken, bize bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Kağızman Belediye Meclis üyelerimize, Belediye çalışanlarımıza, Kağızman Ülkü ocakları Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Onların da yeni yılını tebrik ediyor hayırlı yıllar diliyorum.

kagizman,-yeni-yilda-daha-yasanilir-olacak-(3).jpgkagizman,-yeni-yilda-daha-yasanilir-olacak-(4).jpgkagizman,-yeni-yilda-daha-yasanilir-olacak-(1).jpgkagizman,-yeni-yilda-daha-yasanilir-olacak-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler