Kağızman'a AKAK Projesi!

Kağızman'a AKAK Projesi!

Ardahan-Kars-Artvin (AKAK) Projesi kapsamında Kars'ın Kağızman ilçesinde Paketleme ve Soğuk Hava Deposu yapımı projesi ihalesi yapılacak.

Kağızman'a AKAK Projesi!

-KAĞIZMAN’A PAKETLEME VE SOĞUK HAVA DEPOSU

Ardahan-Kars-Artvin (AKAK) Projesi kapsamında Kars’ın Kağızman ilçesinde Paketleme ve Soğuk Hava Deposu yapımı projesi ihalesi yapılacak.

Yıllarca soğuk hava deposu yokluğu nedeniyle üretimde zarar gören Kağızman halkı için Kağızman ilçe Tarım Müdürlüğü çalışmalar başlattı ve bu kapsamda Kağızmanlıların da girişimi sonucu soğuk hava deposu yapımına da başlanacak. Ayrıca Kağızman ilçesinde seçilmiş olan 2013 yılı için Çayarası, Esenkır, Çallı, Karabağ, Camuşlu, Günindi, Aydınkavak, Donandı köylerindeki bayanlara yönelik; Kağızman’a özgü Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, piyasaya arz konularında yapmak istedikleri her türlü ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi çalışmalarına İlçe Tarım Müdürlüğünce start verildi. Bu konuda girişimci bayanların müracaatları alınıyor.

Yine AKAK Projesi kapsamında Kağızman ilçesinde 200 ton kapasiteli Soğuk Hava Deposu planlanıyor. Soğuk Hava Deposu yapımıyla ilgili Kağızmanlı girişimcilerin müracaatları bekleniyor. Bölgenin meyve yatağı olan Kağızman’da Soğuk Hava Deposunun eksikliği hissedilmekte bu nedenle böyle bir çalışmaya gerek duyuldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler