Kağızman’a bahar geldi, fidan satışları başladı

Kağızman’a bahar geldi, fidan satışları başladı

Kağızman'da bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyve fidanları pazarda yerini almaya başladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

İlçesinde baharın erken gelmesiyle birlikte fidan satışı yapan vatandaşın heyecanında gazeteci Ali Çelik’in haberlerine yansıdı.

Yeşile ve doğaya önem veren Kağızmanlılar da pazardan aldıkları fidanları bahçelerine dikmeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte fidan satışlarının arttığını belirten fidan satıcısı  Vedat Çelikörs, “Vatandaşlarımız çeşitli meyve fidanlarından birkaç tane alarak bahçesine dikerken, bazıları da fazla alarak meyve bahçesi oluşturuyor. Kendi yetiştirildiğimiz tescil alan aşılı uzun elma fidanları ise haftaya hacı Kağızman Saddesinde satışa sunacağız” dedi.

Meyve fidanlarının yanında değişik ağaç fidanları da pazarda yerini alırken, meyve fidanları ve çam fidanları 25 TL’den, kayısı, dut, vişne ve diğer serdir çeşitleri de 15 TL’den satışa sunuluyor.

kagizman’a-bahar-geldi,-fidan-satislari-basladi-(1).jpgkagizman’a-bahar-geldi,-fidan-satislari-basladi-(2).jpgkagizman’a-bahar-geldi,-fidan-satislari-basladi-(3).jpgkagizman’a-bahar-geldi,-fidan-satislari-basladi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler