Kağızman'da 10 Kasım Töreni!

Kağızman'da 10 Kasım Töreni!

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 77. yıl dönümü nedeniyle Kağızman’da anma töreni düzenlendi.

Anma töreni Halk Eğitim Merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Anma törenine Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakçı, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kağızman Atatürk Ortaokulu tarafından organize edilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kağızman Atatürk Ortaokulu Müdürü Oral Ergüven, bugünlere kolay ulaşılmadığını, bütün bu eserlerin en büyük mimarı olan ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz ve geleceğimize yön veren eserlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Kağızman Atatürk Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan oratoryo ve müzik dinletisi yer aldı. Çeşitli alanlarda derece alan öğrencilere verilen hediyelerin ardından program sona erdi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler