Kağızman’da 3 kişi PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldı

Kağızman’da 3 kişi PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldı

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kağızman'da 3 kişinin PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldıkları belirlenirken bunlara yardım ettikleri ileri sürülen 2 kişi ise adli kontrol kararıyla salıverildiklerini belirtildi.

Kağızman’da 3 kişi PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldı

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kağızman’da 3 kişinin PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldıkları belirlenirken bunlara yardım ettikleri ileri sürülen 2 kişi ise adli kontrol kararıyla salıverildiklerini belirtildi. İlçede işyerlerinin kepenklerinin kapatılmasına neden oldukları belirlenen 3 kişi de gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikata devam ediliyor.

Valilikten yapılan açıklamada; “07.10.2014 günü 10.30-12.00 saatleri arasında, Kağızman ilçesinde yaklaşık 400 kişilik grup tarafından yürüyüş ve oturma eylemi düzenlenmiştir. Bu yürüyüş ve oturma eylemi esnasında PKK/KCK terör örgütü lehine yasadışı sloganlar atılmış, ayrıca bahse konu grubun dağılımının beklendiği esnada, grup içerisinde bulunan yüzleri kapalı şahıslarca, yüzüncü yıl caddesi üzerinde bulunan bazı binalara taşlı saldırılarda bulunularak, maddi zarar verilmiştir. Konu ile ilgili olarak C. Savcılığının talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlanılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde, bahse konu yürüyüş, oturma eylemi ve taşlı saldırı öncesinde üç kişilik bir grup tarafından esnaflara yasadışı bildiri dağıtılarak, esnafta oluşan korku ve panik neticesi işyeri kepenklerinin kapatılmasına neden oldukları tespit edilen şüpheliler K.G. ve A.A. Kağızman ilçesinde, K.Y. ise İstanbul ilinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Gözaltına alınan üç şüpheli ile ilgili tahkikata devam edilmektedir.” denildi.  

Açıklamada ayrıca, “Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan soruşturma dosyası kapsamında, S.B., B.E.ve O.G. isimli şahısların, Kağızman ilçe merkezinden hareketle, Kağızman ilçe kırsalında konuşlanan PKK/KCK terör örgütü bünyesine katıldıkları tespit edilmiştir. Adı geçen şahısların PKK/KCK terör örgütüne intikalini sağladıkları ve katılımlarına yardım ettikleri değerlendirilen M.B. ve B.G. isimli şahıslarla ilgili yürütülen operasyonel faaliyetler kapsamında; 08.12.2014 günü saat:06.30 sıralarında, M.B. ve B.G. isimli şahısların ele geçirilmesi amacıyla tespit edilen adreslere yapılan operasyon neticesi, her iki şüpheli de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli B.G. Kağızman C. Başsavcılığı, M.B. ise sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla salıverilmiştir.” ifadeleri yer aldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler