Kağızman’da 4.Uzun Elma Festivali

Kağızman’da 4.Uzun Elma Festivali

Kağızman Meslek Yüksek okulu tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan Uzun elma festivali'nin bu yıl dördüncüsü yapıldı.

Kağızman’da 4.Uzun Elma Festivali

Kağızman Meslek Yüksek okulu tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan Uzun elma festivali’nin bu yıl dördüncüsü yapıldı. Ermenek’te yapılan talihsiz kaza nedeniyle eğlence iptal edilerek öğrencilere Kağızmanlı Araştırmacı Yazar ve Şair Sait Küçük tarafından uzun elma hakkında bir seminer verildi,Kağızman Meslek yüksek okulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Ramazan Oğul  Açılış konuşması yaptı.

Oğul konuşmasında: “Bugün burada 4.sü düzenlenen  Geleneksel uzun elma etkinliğini kutlamak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Yüksek okul olarak bölgedeki misyonumuzun sadece eğitime katkı sağlamaktan ibaret olmadığını yörenin sosyal  ekonomik ve  kültürel sorunlarının da çözümüne katkı sağlayan, yörenin kalkınma dinamiklerinin harekete geçirilmesi konusunda sorumluluk üstlenen ve yöreye özgü ürünlerin öncelikle yöre bazında ve sonrasında ülke genelinde tanıtılması ve hak ettiği değeri bulması konusunda da sorumluluk sahibi olduğumuzun bilincindeyiz. 2011 yılından itibaren her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelmesi konusunda yoğun çaba harcadığımız uzun elma etkinliklerini festival havasında icra etmek konusunda yoğun çabalarımız oldu. Her yıl festivali daha kapsamlı yapmak için girişimlerde bulunduk. Bu yılda kapsamlı bir program hazırlığı yaptık ancak son zamanlarda Ermenek’te yaşanan talihsiz maden kazası münasebetiyle bu yıl festival kapsamında yapacağımız eğlence programlarını iptal etmeyi uygun gördük. Dileğimiz Uzun elma Festivalinin uzun yıllar yapılması ve yaşatılması ve  Bunun aracılığıyla da bölge ekonomisine gereken katkıyı sağlamasıdır. Bu vesile ile  Uzun Elma Festivalini Okulumuza ve İlçemize kazandıran başta Okul Müdürümüz  Yrd. Doç. Dr Alpaslan Yüce olmak üzere bütün kurum çalışanlarına ve bu festivallerin düzenlenmesinde rol oynayan ve var olma nedeni olan çiftçilerimize ve üreticilerimize, yöremizin değerli insanlarına ve öğrencilerimize  huzurlarında şükranlarımı sunarım.”dedi.

Konuşmanın ardından Kağızmanlı araştırmacı Yazar Sait Küçük Öğrencilere Uzun elma hakkında bir seminer verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler