Kağızman'da Arapça Bilgi Yarışmaları

Kağızman'da Arapça Bilgi Yarışmaları

Kars Kağızman İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen 5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Kars il elemeleri Kağızman'da yapıldı.

Kağızman'da Arapça Bilgi Yarışmaları

Kars Kağızman İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen 5. Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Kars il elemeleri Kağızman’da yapıldı.

Yapılan etkinliklere merkez ve ilçelerdeki toplam yedi imam hatip lisesi katıldı. Katılım coşkulu bir programla icra edildi. Programın açılış konuşmasında Kağızman İHL Müdürü S. Suat Güner yarışmalar hakkında bilgi verdi ve tüm yarışmacı okullara başarılar diledi. Güner, Bizlere ev sahipliği yaparak desteklerini ilçemiz adına hiçbir zaman eksik etmediler. Okulumuz ve ilçemiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi

Arapça Bilgi Yarışmasında yarışan yedi okuldan Kars Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci, Kağızman İHL ikinci ve Selim İHL üçüncü oldu.

Arapça Şiir Yarışmasına katılan beş okuldan Kağızman İHL birinci, Sarıkamış Anadolu İHL ikinci ve Susuz İHL üçüncü oldu. Kars Kafkas Meslek Yüksek Okulundan Emekli Olan Edabiyatcı Fikret Özkan’ın sunumu Tasavvuf Müziği sanatçısı Abdullah Beyhan bir birinden güzel söylediği ilahilerle yarışmaya renk katıp unutulmaz anlar yaşattılar.

Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan Yarışmaya Kağızman ilçe Kaymakamı Kemal Duru, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, çok sayıda öğrenci  ve veliler katıldı.

Yarışmaya katılanlara ödüller verilirken program tüm misafirler ve yarışmacılara Kağızman Öğretmenevinde verilen yemekle sona erdi.

Ayrıca, “Arapça Bilgi Yarışması ve Şiir Yarışmasında birinci olan okullar bölge finalleri için Bingöl’e gidecekler. Yarışmaya katılan Okullarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.” denidi.kha

Önceki ve Sonraki Haberler