Kağızman'da Arı Kovanları Kar Altında Kaldı

Kağızman'da Arı Kovanları Kar Altında Kaldı

Kars’ın Kağızman ilçesinde geçtiğimiz günlerde aniden bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan arıcıların kovanları kar altında kaldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Arı üreticilerinden Murat Demir  “Kağızman’da aniden kar yağışı olduğundan ve bu kadar karın yağacağını tahmin edemediğimden kovanlar kar altında kaldı. Kovanları kar altında kalan arıcılarımız iyi bakım yapsınlar. Kovanların etrafını ve özellikle üstteki bezi iyi gözden geçirir kardan temizlerlerse sıkıntı olmaz. Yeter ki kışa girmeden bakımını iyi ve sağlıklı yapsınlar” dedi.

Kağızman Arı yetiştiriciler Birliği Başkanı Yılmaz Taş da ”Arıcılık mesleğinde iki türlü işlem vardır; yazın bal alabileceği zaman meralara arılatı götürmek ve buradaki çiçek çeşitlerinden istenilen nektarı alıp o sezonu verimli bir şekilde geçirmektir. Bu şekilde bereketli bir sezon bittikten sonra yapılan işi kışın iyi bir yerde arıları geçirmektir. Genel itibarı ile arılara kış bir şey yapmaz. Ama kuzey rüzgarı dediğimiz rüzgarlara maruz kalan yerlerde arılar çok rahatsız olur, hatta koloninin sönmesine bile sebep olabilir.” diye konuştu.

kagizmanda-ari-kovanlari-kar-altinda-kaldi-(1).jpgkagizmanda-ari-kovanlari-kar-altinda-kaldi-(2).jpgkagizmanda-ari-kovanlari-kar-altinda-kaldi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler