Kağızman’da Ayı Saldırısı!

Kağızman’da Ayı Saldırısı!

Kağızman İlçesinin Kozlu Köyünde ayı saldırısıyla ağır yaralanan Kenan Yıldız, Amcası tarafından kurtarıldı.

Olay, Kozlu Köyü’nde meydana geldi. Bahçesinde Gezen 30 yaşındaki Kenan Yıldız, bir anda önüne çıkan ayının saldırısına uğradı.

Altına alan ayının pençeleriyle kan revan içinde kalan ve Amcası tarafından güçlükle kurtarılan Yıldız, Kağızman Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ayıyla bir süre mücadele etmeye çalıştığını kaydeden ve aldığı darbelerle gücünün tükendiğini söyleyen Yıldız, yaşadığı dehşet dolu dakikaları şöyle anlattı:

 “Ayı Bir anda karşıma çıkıtı ben kaçarken o  üzerine atladı. Beni altına alıp pençeleri ile saldırdı. Öleceğimi sandım ama ümidimi kesmedim.Sırt üstü düştüğümde ayı suratımı parçalamasın diye yüz üstü yattım, Bir taraftan ayı ile mücadele ederken, avazım çıktığı kadar da bağırdım. Amcam Doğan Yıldız benim bağırmamı duyuncA hemen  bağırarak bana doğru koşmaya başlayınca ayı kaçtı. Kanlar içinde kaldım. Kollarım, göğsüm.bacaklarım, kan içinde kaldı. Amcam beni sırtında taşıyarak yol kadar indirdi. Jandarmaya haber verdiler ve ambulans gelip beni hastaneye getirdi. amcama hayatımı borçluyum.”

Kozlu köyü Muhtarı Burhanettin Bulut, bu bölgede her geçen gün sayıları artan ayılara karşı önlem alınmasını gerektiğini söyledi ve ekledi.”Bizim bu bölgede çok ayı var sürekli korku içerisindeyiz gündüz vakti bile bizlere saldırıyor korkuyoruz artık bahçelerimize çıkamaz olduk, geceleri ise peteklerimizi dağıtıyor, ne yapacağımızı şaşırdık, birşeyde yapamıyoruz yasak, çaresiz kaldık yetkililerden bir yardım istiyoruz.”


kha

Önceki ve Sonraki Haberler