Kağızman’da Bir İlk! Akıl Oyunları Sınıfı Açıldı

Kağızman’da Bir İlk! Akıl Oyunları Sınıfı Açıldı

Kars'ın Kağızman ilçesinde Mustafa Yalçın İlkokulu bir ilke daha imza atarak, okul bünyesinde velilerin katkılarıyla Akıl Oyunları Sınıfı oluşturdu.

Günümüzde çocukların teknolojiye olan bağımlılığını bir nebze olsun yenebilmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden okul Müdürü Sülettin Atış, sınıfın şimdiden öğrencilerin büyük ilgisini çektiğini söyledi. Hayata geçirdiği birçok projeyle Kağızman’da ilklere imza atan  Dr.Mustafa Yalçın İlkokulu bünyesinde oluşturulan Akıl Oyunları Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi. 

Oyun ve Fiziksel Aktivite derslerinde kullanılacak olan sınıfta zeka geliştirici oyunlar ile çocukların internet ve bilgisayar bağımlılıklarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Akıl Oyunları Sınıfı açılışına Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yener Kaya , Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar.Milli eğitim şube müdürleri Turgay Aydın ,Suat Demirden,Halk Eğitim Müdürü Nusret Alp,Halime Arslan ortaokulu Müdürü Ünal Orhan ve öğretmenler katıldı,

Sınıfın açılışı Kağızman Kaymakamı Ercan Öter ve Kars il Milli Eğitim Şube Mürür Yener Kaya  tarafından yapıldı. 
Teknoloji bağımlılığına çare Akıl Oyunları Sınıfı Projesinin okuldaki projeden biri olduğunu kaydeden Mustafa Yalçın İlkokulu Müdür Yardımcısı Muhammet Yeşilbaş, “Çalışkanlık sınıfımız tarafından yürütülen bir projemiz. İki öğretmenimizin rehberliğinde sınıfı oluşturduk. Velilerimizin katkılarıyla bu sınıf oluşturuldu. Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersinde her sınıf bu sınıfta eğitim görecek. Başlangıç için 10 oyunumuz  var. Başarılı olacağını düşünüyorum. Çocuklarımızın çok ilgisini çekti. Çocukları biraz teknolojiden, internetten, tabletten uzaklaştırmak amacıyla bu projeyi düşündük. Çünkü çocukların bilgisayar aşkının hepimizin derdi olduğunu düşünüyorum. Buna birazcık çare olmak istedik.” dedi.

Akıl Oyunları sınısı açılışında öğrencilerin kısa olara karagöz hacivat oyunu protokoldan tam not aldı.

kagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(1).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(2).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(3).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(4).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(5).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(6).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(7).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(8).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(9).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(10).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(11).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(12).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(13).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(14).jpgkagizman’da-bir-ilk!-akil-oyunlari-sinifi-acildi-httpwww.karsmanset.comhaberkagizmanda-bir-ilk-akil-oyunlari-sinifi-acildi-39040.htm--(15).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler