Kağızman'da Büyük Operasyon!

Kağızman'da Büyük Operasyon!

Kars’ın Kağızman İlçesinde Emniyet güçlerince uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyon da gözaltına alınan 19 kişiden 9'u çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 

"Başka illerden temin etmiş oldukları Uyuşturucu Maddeleri Kars İli Kağızman İlçesine getirmek suretiyle “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan” sokak satıcılarının deşifre edilmesine yönelik olarak Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında takip edilen şahıslara yönelik 02.05.2016 tarihinde Kars İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 19 hedef şahsın ikamet, müştemilat ve araçlarında Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile arama yapılmıştır.

Arama sonucunda toplam 18 şahıs ikametlerinden yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alınmışlardır. Devam eden soruşturmada aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 19 şahıs gözaltına alınmış olup, 1 şahıs firar olarak aranmaktadır.

Operasyon kapsamında toplam daralı 1.250 gr esrar maddesi, 72 kök hintkeneviri bitkisi, 2 adet muşta, 2 adet kasatura, 3 adet tabanca fişeği ve 2 adet kova diye tabir edilen uyuşturucu madde kullanımında kullanılan pet şişe düzeneği ele geçirilmiştir.

İşlemleri akabinde 04.05.2016 tarihinde adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Uyuşturucu ticareti yapan, toplum sağlığına ve gençlerimize zarar veren zehir tacirleriyle mücadelemizin kesintisiz olarak devam edeceği, Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler