Kağızman’da Cumhuriyet Coşkusu

Kağızman’da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ın Kağızman ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Ali ÇELİK / KARS MANŞET

Kağızman İstiklal alanında düzenlenen törene Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Karaçam, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Çolpa, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları, öğrenciler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazarak gerçekleştirdiği İstiklal Mücadelesi’nden sonra kurduğu Cumhuriyetin 94. yılını büyük coşku ile kutladıklarını söyledi.

Türk milletinin en büyük bayramını kutlarken, Cumhuriyetin nitelikleri ve tüm kazanımları ile her geçen gün daha ileri hedeflere taşımanın gururunu ve mutluluğunu yaşandığını belirten Kaymakam Öter, “Atatürk’ün önderliğinde yürütülen İstiklal Mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması Türkiye’nin istikametini belirleyecek en önemli adım olmuştur. Cumhuriyet, İnsana değer vererek, insani değerleri üstün tutarak ve bu değerleri saygı esasına dayanarak ülkeyi yönetmektir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe de ümit veren halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu vesileyle Kağızmanlı  vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül verilirken Halk Eğitim Merkezi Öğretmenler gurubu Halk Oyunları muhteşem bir gösterisi sundu. Tören, okulların  resmi geçidi ile sona erdi.

kagizman’da-cumhuriyet-coskusu-(1)-001.jpgkagizman’da-cumhuriyet-coskusu-(2)-001.jpgkagizman’da-cumhuriyet-coskusu-(3)-001.jpgkagizman’da-cumhuriyet-coskusu-(4).jpgkagizman’da-cumhuriyet-coskusu-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler