Kağızman’da Din Görevlileri Haftası

Kağızman’da Din Görevlileri Haftası

01-07 Ekim Camiler ve Din görevlileri Haftası kutlamaları Kars'ın Kağızman İlçesi'nde başladı.

Kağızman’da Din Görevlileri Haftası

01-07 Ekim Camiler ve Din görevlileri Haftası kutlamaları Kars’ın Kağızman İlçesi’nde başladı.

Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül,Kağızman ilçe müftüsü Yakup Belen,Kağızman emniyet Müdürü Bülent Tosun,Kağızman Mal Müdürü Hüseyin Gümüş,Kars Kafkas Ünüversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yar.Doç. Dr. Hüseyin Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.açılış programı Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimi Tilavetini Kozlu Köyü Camii İmam Hatibi Harun Kılıç, okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Yusuf Belen, yaptığı konuşmada, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Kadınlar ve cami buluşması gerçekleştirilecek. Bu kapsamda hafta nedeniyle Kadınların camileri ziyaret edip, camiler ve camilerin işlevleri hakkında bilgilendirilecek.” dedi ve etkinlikler kapsamında bugün Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Vatandaşlara yönelik konferans düzenleneceğini söyledi.

Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan tarafından “Camilerin Dinimizde ve Sosyal Hayatımızdaki Yeri” konulu bir sunum verildi.

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, camilerin insanların birbiriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli bir fonksiyona sahip olduğunu söyledi.

Hüseyin Doğan, birlik ve beraberliğin sembolü olan camilerin fert hayatındaki yerini ve önemini ortaya koymak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, yeni yetişen neslin üzerinde cami ve mescitler hakkında kalıcı iz bırakabilmek için, 1986 yılından beri Ekim ayının ilk haftasının “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığına dikkat çekti.

Hüseyin Doğan daha sonra şunları söyledi:

“Başlangıcından bu güne kadar cami ve mescitler İslam toplumlarında ortak sağduyunun, dindarlık bilincinin oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri, hayatlarında istikamet kazanmaları, birbiriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra etmişlerdir. Camiler tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuşlardır. Camiler çevresine estetik güzellik kazandıran görüntüsüyle manevi değerler kazandıran işleviyle, şerefelerden Yükselen ezan sesiyle çok önemli bir misyonu yerine getiren kutsal mekanlardır.”

Tarihten bu güne kadar din görevlilerin her zaman önemli bir misyon üstlendiğini belirten Hüseyin Doğan, “Kurtuluş Savaşı’nda din görevlilerinin halkın bilinçlenmesinde önemli bir rol oynamıştı. Yeni neslin yetişmesinde de din görevlilerinin çok önemli bir yeri olacak. Bu haftanın barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi ve devam etmesine vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Program sonunda konuşmaları için Kars Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan ve Kağızman Müftüsü Yakup Belen’e Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül tarafından çiçek takdim edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler